spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Δρομοκαΐτειο: Χτύπησαν άσχημα νοσηλευτές – «Τους τσάκισαν, από τύχη ζουν»

 

 

 

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η βάρδια για δύο εργαζόμενους του Δρομοκαϊτειου, καθώς έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού ύστερα από ξέσπασμα νοσηλευόμενου.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το περιστατικό είναι απόρροια της έλλειψης δομών για τα άτομα με νοητική υστέρηση που δυστυχώς καταλήγουν, μετά από εισαγγελική εντολή, να νοσηλεύονται στο Δρομοκαΐτειο και σε άλλα ψυχιατρικά νοσοκομεία για μακρό χρονικό διάστημα.

«Οι δομές που ανήκουν σε ΜΚΟ, αρνούνται να φιλοξενήσουν παιδιά με νοητική υστέρηση», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας πως και το κράτος δεν αναλαμβάνει να λειτουργήσει επαρκείς δομές για αυτά τα παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό περιστατικό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ομοσπονδία, ο νοσηλευόμενος έφηβος και ο πατέρας του επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο.
Αρχικά, το περιστατικό καταγράφηκε ως εκούσιο, δηλαδή δηλώθηκε ότι ο 17χρονος συναινούσε στην εισαγωγή του. Ωστόσο, αυτό στη διάρκεια της παραμονής του έφηβου στα ΤΕΠ άλλαξε, και ο 17χρονος εισήχθη ως ακούσιο περιστατικό στο Τμήμα οξέων συμβάντων του νοσοκομείου.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR