spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Eurovision 2023: Απόψε ο β’ ημιτελικός – Δύσκολη η πρόκριση για την Ελλάδα

 

 

 

Βραδιά Eurovision 2023 η αποψινή, και στη σκηνή του Λίβερπουλ για τον β’ ημιτελικό θα ανέβουν ακόμη 10 χώρες, διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Ανάμεσά τους και ο Βίκτωρ Βερνίκος, ο οποίος εκπροσωπεί φέτος τη χώρα με το What They Say. Πρόκειται για μια μπαλάντα την οποία ο Βίκτωρ έγραψε στα 14 του χρόνια, όταν βίωσε για πρώτη φορά μια αγχώδη κατάσταση, την περίοδο της καραντίνας.

«Το έγραψα για κάτι που ήταν πολύ αληθινό σε εμένα» είχε πει στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουκου και της Τζένης Μελιτά, προσθέτοντας ότι «είναι το καλύτερο (τραγούδι) που έχω γράψει». «Το μήνυμα που προσπαθώ να περάσω είναι πως όταν γράφεις ένα τραγούδι με ειλικρίνεια, ενώνει το κοινό, διότι εκφράζεις αυτό που δεν μπορεί να εκφράσει ο άλλος», συμπλήρωσε.

Μέσα από τις πρόβες στη σκηνή της Eurovision 2023 αποκαλύφθηκε το σκηνικό που συμπληρώνει την εμφάνιση του Βίκτωρα Βερνίκου, ο οποίος θα είναι ολομόναχος. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, που επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία, θέλησε να αποτυπώσει στη σκηνή του διαγωνισμού, που θυμίζει αγκαλιά, το συναίσθημα, τη δύναμη του ελληνικού αλφαβήτου και το ελληνικό καλοκαίρι.

Βίντεο από τις πρόβες του Βίκτωρα Βερνίκου προβλήθηκαν σε εκπομπές και αναρτήθηκαν στα social media, με το ελληνικό κοινό να δείχνει να μην ενθουσιάζεται. Βέβαια, από το πρώτο άκουσμα του τραγουδιού τον Μάρτιο οι πρώτες εντυπώσεις ήταν χλιαρές και ήταν ολοφάνερο ότι η συμμετοχή μας δεν έχει αυτό το eurovision vibe που θέλουν. Όχι επειδή είναι μια σύγχρονη μπαλάντα -έχουμε ακούσει άλλωστε εκπληκτικά τραγούδια, όπως το Arcade του Ντάνκαν Λόρενς-, αλλά επειδή δεν έχει αυτό το «κάτι» που τρελαίνει τους Eurofans και τους κάνει να ζητωκραυγάζουν.

Οι στοιχηματικές προβλέψεις, πάντως, αποτυπώνουν του λόγου το αληθές, με τον Βίκτωρα Βερνίκο και το What they Say να μένουν εκτός τελικού. Τα στοιχήματα, αυτή την ώρα, δείχνουν την Ελλάδα στην 13η θέση.

Eurovision 2023: «Τι λέει, δεν καταλαβαίνω ούτε μια λέξη…»
Σύμφωνα με τους χρήστες του Διαδικτύου, η παρουσία στον τελικό αποτελεί μακρινό όνειρο, και αν το τραγούδι μας περάσει, σίγουρα θα αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Το Twitter, που περνά τα πάντα από κόσκινο, έσταξε φαρμάκι για την ελληνική συμμετοχή.

Ιδιαίτερα σκληρός στην κριτική του τραγουδιού ήταν ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά τη γνώμη του. «Το παιδί είναι αξιοπρεπέστατο και μπορεί να κάνει και καριέρα κ.λπ. Θα πάει άπατο, είναι προφανές. Άμα μπει στον τελικό, θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη που έχει γίνει στη Eurovision. Δεν φταίει το παιδί. Το παιδί είναι ταλαντούχο, θα μπορούσε… Φταίει η ΕΡΤ», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

«Πότε έχουμε πολύ μεγάλες νίκες στη Eurovision; Με τα εμπορικά πρόσωπα. Ποια είναι τα εμπορικά πρόσωπα; Η Παπαρίζου, η Καλομοίρα, ο Ρουβάς, ο Γιώρκας. Με εμπορικό προϊόν πετυχαίνουμε νίκες και καλές θέσεις. Όταν μας πιάνει η ποιότητα, παίρνουμε… να μην πω τι παίρνουμε. Αυτό που θα πάρουμε και φέτος», πρόσθεσε.

 

Αυτή την εβδομάδα

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR