spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Κρίσιμες ώρες για την 2,5χρονη: «Οι βλάβες της δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία»

 

 

 

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το 2 ετών κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα του στην Κρήτη και βρίσκεται διασωληνωμένο στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με τους γιατρούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή.

Όπως αναφέρει και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, «Δυστυχώς η κατάσταση του παιδιού είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Είναι διασωληνωμένο».

Ήταν το μεσημέρι της Τρίτης, στον Κίσσαμο Χανίων όταν ο πατέρας της 2χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του και στην προσπάθειά του να ξεπαρκάρει, όπως ισχυρίστηκε δεν είδε την κόρη του που ήταν πίσω από το όχημα, με αποτέλεσμα να την παρασύρει.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα του κοριτσιού είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο πατέρας βρίσκεται σε σοκ, ενώ δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση ακόμα, ωστόσο φέρεται να έχει πει προφορικά σε αστυνομικούς ότι δεν είδε την 2χρονη που βρισκόταν στην αυλή.

Το παιδάκι αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χανίων με βαριά τραύματα στο κεφάλι, όπου οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ.

«Τις πρωινές ώρες είχε μία μικρή ελάττωση των φαρμάκων και αντέδρασε ικανοποιητικά που αυτό είναι ένα αισιόδοξο σημείο, αλλά δεν παύει η κατάστασή του να είναι κρίσιμη και πολύ σοβαρή. Οι βλάβες που έχει υποστεί, δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία», αναφέρει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Η μητέρα του κοριτσιού, η οποία είναι έγκυος στον 5ο μήνα, περιμένει με αγωνία μία ευχάριστη είδηση για την κόρη της, ενώ στο πλευρό της ήταν και ο πατέρας της μικρής που ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς σημειώθηκε το τραγικό ατύχημα.

«Εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει τους γονείς ακόμη, αλλά οι γιατροί της μονάδας είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους. Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για τη ζωή του, από εκεί και ύστερα θα έχουμε τον καιρό να αξιολογήσουμε τις κακώσεις λεπτομερέστερα», συμπληρώνει ο κ. Χαλκιαδάκης.

Σε βάρος του 48χρονου πατέρα της 2χρονης έχει σχηματιστεί δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια, ενώ υποβλήθηκε και σε αλκοτέστ που βγήκε αρνητικό.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR