spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Απλησίαστα τα αεροπορικά εισιτήρια για τα νησιά

 

 

 

Οι περισσότερες εταιρείες απλά προσπαθούν να… ρεφάρουν από τη ζημιά της πανδημίας συμβάλλοντας έτσι και στο λεγόμενο διογκούμενο φαινόμενο του «greedflation» (ο πληθωρισμός της απληστίας).

Απλησίαστα τα αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης τον Αύγουστο

Αθήνα – Σαντορίνη: Από 70.99€ – 149.99€

Αθήνα – Μήλος: Από 94.99€ – 141.99€

Αθήνα – Κως: Από 92.99€ – 144.80€

Τουλάχιστον 200-300€/άτομο (μετ΄επιστροφής)

500€ Μ.Ο. για ένα ζευγάρι

Πρακτικά κάθε άτομο θα πληρώσει τουλάχιστον 200€ – 300€ ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια και το ζευγάρι θα υπολογίζει κατά μέσο όρο 500 ευρώ μόνο για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Την ίδια ώρα το πόσο ακριβότερα πληρώνουμε οι Έλληνες τα αεροπορικά εισιτήρια δείχνουν αυτά τα δυο screenshot με την ίδια εταιρεία. Η διαδρομή Λονδίνο – Νάπολι για μετάβαση 4/7 και επιστροφη στις 8/7 κοστίζει 142.58 λίρες, δηλαδή 165,72 ευρώ.

Για τις ίδιες ημερομηνίες το ταξίδι Αθήνα-Νάπολι με την ίδια εταιρεία κοστίζει 236 ευρώ ή 175 ευρώ, εάν η μετάβαση της επιστροφής γίνει με τρίτη εταιρεία.

Χαρακτηριστικό της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι πως Καναδός έρχεται αεροπορικά στην Ελλάδα πάει Πάρο, Σαντορίνη και Κρήτη, επιστρέφει αεροπορικά από την Κρήτη και μένει στην χώρα μας για 10 νύχτες σε πακέτο που κρατάει από τον Καναδά στην Ελλάδα συνολικά 12 ημέρες και πληρώνει μόλις 4.219 δολάρια δηλαδή 3947,63 ευρώ. Την ίδια ώρα μόνο η απλή πτήση Αθήνα – Τορόντο με επιστροφή σε οικονομική θέση κάνει από 1.010 ευρώ.

Από την άλλη, οι αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνονται διατεθειμένες να κατεβάσουν τις τιμές όσο ξεπουλάνε ακόμα και σε εξωφρενικές τιμές τα εισιτήρια.

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR