spot_img
15.5 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Απαγορεύεται κάθε εξωτερική εργασία και delivery σήμερα 12:00 με 17:00

 

 

 

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενόψει του σημερινής κορύφωσης του καιρικού φαινομένου – καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ» σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ),

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επιβάλλεται παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών, κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η εφαρμογή των μέτρων, καθώς και σχετικές καταγγελίες, θα ελεγχθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας.

Διευκρινίζεται ότι και στην επόμενη φάση εκδήλωσης του καιρικού φαινομένου – καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ (CLEON)» εξακολουθούν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. 65581/12.7.2023 υπουργική απόφαση (4491 Β’).

Ειδικώς δε, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του φαινομένου σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), και λόγω της παρατεταμένης διάρκειας αυτού, η οποία έχει οδηγήσει σε συσσωρευμένη καταπόνηση των οδηγών και κινδύνους οδικής ασφάλειας, επιβάλλεται παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών του άρθρου 68 του ν.4808/2021, κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται σοβαρά από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 400 C, αναφερομένων ως τέτοιων από τις προβλέψεις της ΕΜΥ, της Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου, της Θράκης, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων, των Σποράδων, των Δωδεκανήσων και της Αττικής.

Η εφαρμογή των ανωτέρω, καθώς και σχετικές καταγγελίες, θα ελεγχθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας.

Αυτή την εβδομάδα

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας–Πικερμίου συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα της Κεντρικής...

Ραφήνα: Χριστούγεννα αγάπης για τα παιδιά από τις «Αέλιες Νηρηίδες» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» – rpn

Ο Σύλλογος Γυναικών «Αέλιες Νηρηίδες», σε συνεργασία με τον...

Λευκή Νύχτα στη Ραφήνα – Γιορτή για μικρούς και μεγάλους στις 19 Δεκεμβρίου – rpn

Η Ραφήνα φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται τη...

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

ΝΕΑ

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

RPN.GR