spot_img
13.3 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Απαγορεύεται κάθε εξωτερική εργασία και delivery σήμερα 12:00 με 17:00

 

 

 

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενόψει του σημερινής κορύφωσης του καιρικού φαινομένου – καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ» σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ),

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επιβάλλεται παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών, κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η εφαρμογή των μέτρων, καθώς και σχετικές καταγγελίες, θα ελεγχθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας.

Διευκρινίζεται ότι και στην επόμενη φάση εκδήλωσης του καιρικού φαινομένου – καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ (CLEON)» εξακολουθούν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. 65581/12.7.2023 υπουργική απόφαση (4491 Β’).

Ειδικώς δε, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του φαινομένου σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), και λόγω της παρατεταμένης διάρκειας αυτού, η οποία έχει οδηγήσει σε συσσωρευμένη καταπόνηση των οδηγών και κινδύνους οδικής ασφάλειας, επιβάλλεται παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών του άρθρου 68 του ν.4808/2021, κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται σοβαρά από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 400 C, αναφερομένων ως τέτοιων από τις προβλέψεις της ΕΜΥ, της Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου, της Θράκης, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων, των Σποράδων, των Δωδεκανήσων και της Αττικής.

Η εφαρμογή των ανωτέρω, καθώς και σχετικές καταγγελίες, θα ελεγχθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας.

Αυτή την εβδομάδα

LAF LAB Ραφήνα: Πάσχα χωρίς οθόνες –Easter Camp- Δημιουργία, παιχνίδι και δράση για παιδιά

Το αιώνιο δίλημμα των διακοπών επιστρέφει: PlayStation ή δημιουργική...

Στη Νίκαια η Θύελλα Ραφήνας για την 4η αγωνιστική των play off

Τη συνέχιση της πορείας της στα play off επιδιώκει...

Σουβλάκι… «φαρμάκι»: Πλησιάζει τα 5 ευρώ

Από το «φαγητό του λαού»… στο μικρό σοκ του...

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

ΝΕΑ

LAF LAB Ραφήνα: Πάσχα χωρίς οθόνες –Easter Camp- Δημιουργία, παιχνίδι και δράση για παιδιά

Το αιώνιο δίλημμα των διακοπών επιστρέφει: PlayStation ή δημιουργική...

Στη Νίκαια η Θύελλα Ραφήνας για την 4η αγωνιστική των play off

Τη συνέχιση της πορείας της στα play off επιδιώκει...

Σουβλάκι… «φαρμάκι»: Πλησιάζει τα 5 ευρώ

Από το «φαγητό του λαού»… στο μικρό σοκ του...

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

RPN.GR