spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ανεβαίνει το νερό στη λίμνη Κάρλα – Kίνδυνος για οικισμούς

 

 

 

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις του θεσσαλικού κάμπου μεταξύ των νομών Μαγνησίας και Λάρισας, εξαιτίας του ύψους του νερού στη λίμνη Κάρλα, το οποίο ανεβαίνει συνεχώς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από την υπερχείλιση της Κάρλας,στην οποία κατευθύνονται πλέον τεράστιες ποσότητες υδάτων από τον πλημμυρισμένο Πηνειό,κινδυνεύουν άμεσα όλα τα παρακάρλια χωριά και ο πληθυσμός έχει ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο σε κίνδυνο βρίσκονται οι οικισμοί ΣωτήριοΝίκηΜόδεστοςΚαστρί και Αμυγδαλή της Λάρισας και οι κωμοπόλεις Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου,αλλά και τα Κανάλια στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με τους ντόπιους κατοίκους ,αλλά και τους ειδικούς, η έκταση της πλημμυρισμένης λίμνης έφτασε στα επίπεδα του 1960 όταν είχε αρχίσει η αποξήρανσή της,που αποδείχθηκε αποτυχημένη και πενήντα χρόνια αργότερα άρχισαν οι προσπάθειες για την επαναφορά της με τη μορφή ελεγχόμενου μεγάλου ταμιευτήρα που εγκαινιάστηκε το 2018.

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR