spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,6 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

 

 

 

Σε ομόφωνη απόφαση για ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όπως και σε πρώτο βαθμό, κατέληξε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι ο καταδικασθείς ως συζυγοκτόνος πρωτοδίκως είναι αντιμέτωπος με ισόβια και πολυετή κάθειρξη. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απουσιάζει και σήμερα από τη δικαστική αίθουσα.

Το δικαστήριο με απόφασή του επί των ποινών διατήρησε τις πρωτοδίκες ποινές που είχαν επιβληθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. ΄Έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάσθηκε και πάλι σε ισόβια κάθειρξη, σε πρόσκαιρη ποινή 11 ετών και 6 μηνών και συνολική χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Η απόφαση δικαστών και ενόρκων του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου περί ενοχής αφορά στη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξαλουθηση. Τα συγκεκριμένα, εγκλήματα τελέστηκαν τον Μάιο του 2021.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση του ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. «Ήταν φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί», είπαν οι συνήγοροι της υπεράσπισης με τον εισαγγελέα να αντιτείνει λέγοντας τα εξής: «Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχω συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο».

 

Ακόμη ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

Πηγή: protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR