spot_img
24.4 C
Rafina
Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026
spot_img

Η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο για όσους φοβούνται τις πτήσεις

 

 

 

Ο φόβος πολλών ανθρώπων μόλις μπαίνουν σε αεροπλάνο είναι δεδομένος και πολλές φορές αξεπέραστος…

Στην περίπτωση που ανήκετε στους νευρικούς ταξιδιώτες, κι αυτό γιατί πολύ απλά φοβάστε τις πτήσεις, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου που οι ειδικοί συστήνουν να προτιμήσετε για ένα πιο ανάλαφρο ταξίδι.

Πολλοί επιβάτες, λοιπόν, που φοβούνται τις πτήσεις έχουν άγχος για τις αναταράξεις στον αέρα ή για την αίσθηση ότι το αεροπλάνο στρίβει λίγο μετά την απογείωση ή πριν από την προσγείωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα κάθισμα στο μεσαίο διάδρομο πάνω από το φτερό μπορεί να δίνει την αίσθηση ότι πιο σταθερό, ειδικά κατά τη διάρκεια των στροφών.

«Υπάρχει μια έντονη συζήτηση γύρω από το αν υπάρχει πραγματικά μεγάλη διαφορά μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους του αεροσκάφους», λέει στο Conte Nast Traveler ο Paul Tizzard, προπονητής φόβου πτήσης με την LoveFly. «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τεράστια, άλλοι λένε ότι είναι οριακή. Πραγματικά μιλώντας, το σημείο ισορροπίας βρίσκεται πάνω από τα φτερά ή ίσως ελαφρώς μπροστά. Αυτό θεωρείται το “καλύτερο σημείο” από πολλούς”».

Αν αισθάνεστε αγχωμένοι, μπορείτε, επίσης, να σκεφτείτε να επιλέξετε μια θέση με θέα στο μέρος όπου συχνά δραστηριοποιούνται οι αεροσυνοδοί. Όταν πέφτετε σε κενά αέρος, μπορεί να είναι ανακουφιστικό να βλέπετε το πλήρωμα καμπίνας να χαμογελάει, να μιλάει και να ασχολείται με τη δουλειά του. Μπορείτε, επίσης, να ενημερώσετε τους αεροσυνοδούς ότι είστε νευρικός επιβάτης. Είναι πιθανό να έρθουν και να σας ελέγξουν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή κατά τη διάρκεια αναταράξεων για να σας καθησυχάσουν, οπότε ένα κάθισμα στο διάδρομο μπορεί να διευκολύνει αυτές τις αλληλεπιδράσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Αυτή την εβδομάδα

Γαλάτσι: Νεκρός 80χρονος μέσα στην κατοικία του – Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για τον θάνατο ενός...

Υπόθεση χειροβομβίδας: Ισοβίτης φέρεται να σχεδίαζε επίθεση κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου

Νέα δεδομένα εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές σχετικά με τη...

Μαζική φυγή από τη Ραφήνα προς τα νησιά – Αυξημένα δρομολόγια το Σαββατοκύριακο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μαζική έξοδος των αδειούχων...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 25/7

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ, το Σάββατο...

Το ύστατο χαίρε στον Αλέξη Σταμάτη: Βαρύ κλίμα στη Ριτσώνα – Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου...

ΝΕΑ

Γαλάτσι: Νεκρός 80χρονος μέσα στην κατοικία του – Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για τον θάνατο ενός...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 25/7

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ, το Σάββατο...

Το ύστατο χαίρε στον Αλέξη Σταμάτη: Βαρύ κλίμα στη Ριτσώνα – Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Θύελλα Ραφήνας

Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ eκφράζei τα θερμά...

Ραφήνα Πικέρμι: Ενημέρωση και μέτρα πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει τους πολίτες ότι...

RPN.GR