spot_img
10.6 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Χανιά: Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος

 

 

 

Ο πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, Θεόδωρος Πάντος είναι ο πιλότος που έχασε τη ζωή του μαζί με έναν ακόμα επιβάτη μετά από πτώση του αεροσκάφους στο Μάλεμε Χανίων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο άνδρες δεμένοι στα καθίσματα του μονοκινητήριου αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (9/11) στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε, μόλις λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης.

Πρόκειται για τον πιλότο Θεόδωρος Πάντος (πρόεδρο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής) και τον συνεπιβάτη, οι οποίοι βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους μετά την πτώση, ενώ φάνηκε ότι δεν κατάφεραν να βγουν από το αεροσκάφος πριν την πτώση.

Ο Κοσμάς Κιμιωνής, πρώην Πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μίλησε σε αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης για όσα γνωρίζει για το περιστατικό.

«Ήταν δύο άτομα στο αεροσκάφος, έχω μάθει ότι ο ένας ήταν ο Θεόδωρος Πάντος, αυτός πρέπει να είναι. Δεν έχω καμία πληροφόρηση για την ταυτότητα του δεύτερου επιβαίνοντα. Ήταν βράδυ, επικρατούσε σκοτάδι, το οποίο δημιουργεί παραίσθηση, βέρτιγκο (σ.σ. ίλιγγος) και φέρνει τέτοιες καταστάσεις. Αυτό ίσως είναι η αιτία της βίαιας πρόσκρουσης του αεροσκάφους με το νερό».

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς τις αισθήσεις τους απεγκλωβίστηκαν και ανασύρθηκαν από ιδιώτες δύτες ναυαγοσώστες που τους εντόπισαν οι δύο άνδρες, πιλότος και συνεπιβάτης του μικρού αεροσκάφους ελαφρύ τύπου, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή περίπου μισό μίλι δυτικά της παραλίας του Μάλεμε στο δήμο Πλατανιά Χανίων, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης (9/11).

Αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρχών, με αποτέλεσμα των εντοπισμό των δύο επιβατών από ιδιωτικό σκάφος, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πλατανιά Χανίων Γιάννης Μαλανδράκης, είχε τονίσει ότι: «Ένα σκάφος, αυτά τα ελαφρά σκάφη αερολέσχης, δικινητήριο, δόθηκε στίγμα ότι έπεσε περίπου μισό μίλι από την ακτή στο Μάλεμε, στο ύψος του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε στην θάλασσα».

Πρόκειται για δύο άνδρες, οι οποίοι εντοπίστηκαν βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους. Άμεσα παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στη ξηρά. Δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν άμεσα και παρέλαβαν από τη θέση Κολυμπάρι, τους δύο άνδρες για τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Χανίων. Μάλιστα, ένας φίλος του χειριστή του αεροσκάφους και ο πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων που βρίσκονταν στην στεριά στο Μάλεμε, όπου εδρεύει και η αερολέσχη Χανίων, είδε το αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα.

«Ενδεχομένως ο πιλότος να έχασε τον προσανατολισμό του […] ο λόγος που εντοπίστηκε άμεσα το αεροσκάφος ήταν ένα φως που παρέμεινε αναμμένο μετά από την πρόσκρουση», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων, Παναγιώτης Τζαράκης. Άμεσα σήμανε συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο συντόνισε τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου συμμετείχαν, ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα όχημα του λιμενικού από τη ξηρά, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη.

Τα τελευταία οριοθέτησαν και φώτιζαν τη θαλάσσια περιοχή διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των αρχών στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο επιβαινόντων. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως δύο μποφόρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκαν δεμένοι στις θέσεις τους σε βάθος περίπου δυόμισι μέτρων. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Κωπαΐδα, ενώ ο αρχικός του προορισμός ήταν το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Πηγή: enikos.gr

Αυτή την εβδομάδα

Αυτό είναι το νέο ΔΣ της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα – Ραφήνας- Πικερμίου – rpn

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων...

ΠΡΟΣΟΧΗ – Επικίνδυνη κατάρρευση σε τσιμεντένιο μονοπάτι στο Μάτι- rpn

Σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και επισκέπτες εντοπίζεται στο τσιμεντένιο...

Δωρεάν διάθεση φυσικού λιπάσματος (κομπόστ) από τον δήμο Σπάτων Αρτέμιδος – rpn

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025, από...

Καλή καρδιά του Νικόλα Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και εορταστικό πρόγραμμα – rpn

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά με… Καλή Καρδιά στη Ραφήνα Στην κεντρική...

Βράβευση των αριστούχων Λυκείων Νέας Μάκρης και Μαραθώνα από τον Ροταριανό Όμιλο – rpn

Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Ροταριανό Όμιλο Μαραθώνας –...

ΝΕΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ – Επικίνδυνη κατάρρευση σε τσιμεντένιο μονοπάτι στο Μάτι- rpn

Σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και επισκέπτες εντοπίζεται στο τσιμεντένιο...

Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής που είχε ξυλοκοπήσει γιατρό στο νοσοκομείο – rpn

Απρόσμενη και σκοτεινή εξέλιξη παίρνει η υπόθεση του άγριου...

Η Μπουγάτσα του Σερραίου φέρνει την μαγεία των Χριστουγέννων στη Ραφήνα!

Οι γιορτές πλησιάζουν και η Μπουγάτσα του Σερραίου γιορτάζει...

RPN.GR