spot_img
29.4 C
Rafina
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026
spot_img

«Ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε» – Προκλητικός ο “δράκος των Εξαρχείων”

 

 

 

Πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι Αρχές προκαλεί η υπόθεση του 23χρονου “δράκου των Εξαρχείων”.

Ο 23χρονος Σύρος ο οποίος κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις σε βάρος γυναικών, ανάμεσα στις οποίες ήταν και ένα 13χρονο κορίτσι, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στην ανακρίτρια και εξετάζεται το ενδεχόμενο από την ΕΛ.ΑΣ να ζητηθεί ακόμα και εντός της ημέρας από την Εισαγγελία να εκδώσει διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων και της φωτογραφίας του προκειμένου να εξακριβωθεί η πλήρης δράση του.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του παραδέχθηκε τις πράξεις του και σύμφωνα με το Open, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Ήμουν στα χέρια σας τόσες πολλές φορές και όλες τις φορές ήμουν ελεύθερος. Και από εσάς και από τους δικαστές» ενώ πρόσθεσε ότι είχε άνεση λέγοντας χαρακτηριστικά «ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε».

Την ίδια στιγμή η σύλληψη του αποκάλυψε μια σειρά από παθογένειες καθώς κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Όπως έγινε γνωστό, ο 23χρονος είχε συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου καθώς προκαλούσε φθορές σε σχάρες φρεατίων στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα πάντα με το Open, πήγε στο αυτόφωρο, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, έδωσε άλλα στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος. Ο 23χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές τον Αύγουστο του 2022 για επίθεση σε γυναίκα. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε ωστόσο ένα χρόνο μετά κατέθεσε αίτημα να αφεθεί ελεύθερος.

Τελικά παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έδωσε έγκριση να βγει από τις φυλακές με τον όρο να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού τρεις φορές το μήνα.

Ωστόσο ουδέποτε εμφανίστηκε στη δομή αλλά και δεν έδωσε το παρόν στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. ενώ δεν κηρύχθηκε καταζητούμενος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 23χρονος που κατηγορείται υπέβαλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων. Στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου, ενώ στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο, δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα. Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του.

Όπως επισημαίνεται, στις 1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη. Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός πως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ο διοικητής της δομής στη Μαλακάσα δεν είχε ποτέ καμία ενημέρωση για έλευση του συγκεκριμένου ατόμου.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Σαββατιανό Winery Νικολάου- Μια εκλεκτή νέα επιλογή στο Άρτιον

Αρώματα εσπεριδοειδών, δροσερή οξύτητα και καλοκαιρινή διάθεση σε κάθε...

Η «μέθοδος της σιλικόνης»: Το διακριτικό σημάδι που αφήνουν διαρρήκτες στις πόρτες

Ένα σχεδόν αόρατο σημάδι στην εξώπορτα φέρεται να χρησιμοποιείται...

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παρατηρητήριο Τιμών εγκαινιάζει το ΠΑΣΟΚ

Τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Τιμών για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε...

Ενισχύεται η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης

Νέα ενίσχυση για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο...

ΝΕΑ

Μάτι: Σαββατιανό Winery Νικολάου- Μια εκλεκτή νέα επιλογή στο Άρτιον

Αρώματα εσπεριδοειδών, δροσερή οξύτητα και καλοκαιρινή διάθεση σε κάθε...

Η «μέθοδος της σιλικόνης»: Το διακριτικό σημάδι που αφήνουν διαρρήκτες στις πόρτες

Ένα σχεδόν αόρατο σημάδι στην εξώπορτα φέρεται να χρησιμοποιείται...

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παρατηρητήριο Τιμών εγκαινιάζει το ΠΑΣΟΚ

Τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Τιμών για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε...

Ενισχύεται η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης

Νέα ενίσχυση για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο...

Ιστορικός Τεντόγλου στον Βόλο: Άλμα στα 8,66 μ. και ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ

Μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του πραγματοποίησε...

Νέες πιέσεις στις τιμές των τροφίμων – Οι παράγοντες που απειλούν το καλάθι των νοικοκυριών

Νέες επιβαρύνσεις στην αγορά τροφίμων φοβούνται αναλυτές, καθώς οι...

RPN.GR