spot_img
26.6 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Βοτανικός: Οκτώ χρόνια κάθειρξη στον βασανιστή που σκότωνε γάτες

 

 

 

Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή και 200.000 ευρώ πρόστιμο είναι η ποινή του δράστη του Βοτανικού που σκότωσε δύο γάτες.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2023 έγινε αντιληπτός και η απεχθής δράση του καταγράφηκε σε κάμερα. Εντός του παραπήγματος που έμενε, βρέθηκαν τουλάχιστον άλλες 5 νεκρές γάτες.

Πρόκειται για έναν 32χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα, της θανάτωσης γατών, παρόλα αυτά, είχε αφεθεί ελεύθερος και συνέχιζε την εγκληματική του δράση.

Ο Νίκος Λουκόπουλος, δικηγόρος της Πανελλήνιας ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό Σου Σου» για το πώς εφαρμόζεται η νέα ποινή στα δικαστήρια για την κακοποίηση ζώων αλλά και το πώς συμπεριφερόταν ο δράστης στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκόπουλο, το έγκλημα που διέπραξε ο δράστης ήταν ιδιαίτερα βάναυσο και ο ίδιος δεν επέδειξε καμία μεταμέλεια μέσα στη δικαστική αίθουσα. Ήταν απαθής και προσπαθούσε να αρνηθεί τις κατηγορίες γελώντας. Από τη μία υποστήριξε ότι τα έλεγε με τις γάτες και τους έδινε το φιλί της ζωής. Αργότερα υποστήριξε ότι δεν τις σκότωσε ενώ μετά το αποδέχθηκε και είπε ότι τις χτύπησε αλλά δεν τις σκότωσε.

Ο δράστης δεν ελάφρυνε τη θέση του και επιπλέον χάρις το βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρίες των κατοίκων δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι αυτός διέπραξε το έγκλημα.

Σημειώνεται ότι το αίτημα του δράστη για ψυχική ασθένεια απορρίφθηκε καθώς αποδείχθηκε ότι ο δράστης είχε πλήρη συνείδηση της δράσης του.

Αυτή την εβδομάδα

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR