spot_img
26.2 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Αγρότες: Συμβολική κινητοποίηση με 300 τρακτέρ στην Agrotica

 

 

Μεγάλη αγροτική κινητοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα (1/2) στη Θεσσαλονίκη ενόψει και των εγκαινίων της επετειακής Agrotica.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από την Κεντρική Μακεδονία με 300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα θα βρεθούν σήμερα στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν. Παράλληλα, για τις 12 είναι προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της Agrotica, μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου. Δεν έχουν πρόθεση να εμποδίσουν τη δίοδο των επισκεπτών της έκθεσης, ούτε και να επιβαρύνουν περαιτέρω το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μέχρι τις 10.30 το πρωί, τα τριακόσια τρακτέρ που θα φτάσουν στην πόλη από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις – από το λιμάνι, το Δερβένι και τα Μουδανιά- , θα έχουν τοποθετηθεί και σταθμεύσει επάνω στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ.

Οι αγρότες επισημαίνουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να επιτείνουμε το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη και τονίζουν ότι η κινητοποίησή τους έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Με δύναμη 50 έως 70 φορτηγών θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις οι μελισσοκόμοι της Μακεδονίας.

Από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι από το νέο Ρύσιο θα ακολουθήσουν τα άλλα τρακτέρ των αγροτών και κάποιοι εκπρόσωποί τους θα πάνε στην ΔΕΘ πεζοί με αφορμή την έναρξη της Agrotica , ενώ άλλοι θα μεταβούν στο ΥΜΑΘ για να αφήσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Επίσης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Χαλκιδικής έχει ανακοινώσει ότι το πρωί της Πέμπτης, στις 07:30, μελισσοκόμοι από ολόκληρη τη Σιθωνία θα συγκεντρωθούν με τα μελισσοκομικά φορτηγά τους στα φανάρια της Νικήτης, κατευθυνόμενοι προς τη Θεσσαλονίκη. Στη διαδρομή, θα ενωθούν με οχήματα που θα ξεκινήσουν από τη Βόρεια Χαλκιδική (στα Φανάρια της Γερακινής) και από την Κασσάνδρα (περιοχή  Lidl, κόμβο προς Ν. Τρίγλια), με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

 

Αυτή την εβδομάδα

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Έλληνας και ένας Δανός από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς...

RPN.GR