spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ομόφυλα ζευγάρια: Ποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν και ποιοι όχι

 

 

 

Νόμος του κράτους, με ευρεία συναίνεση αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ (15.2.2024) το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τη διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να κλείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε Πειραιώς και Μαξίμου, υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι θετικές ψήφοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. τελικά θα κυμανθούν από 100 έως 110.

Με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά – ο οποίος θα λάβει το λόγο στην Ολομέλεια σήμερα το απόγευμα – δημόσια την πρόθεση τους να καταψηφίσουν έχουν εκφράσει και οι: Μίλτος Χρυσομάλλης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Άννα Καραμανλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Δημήτρης Κούβελας, Γιάννης Πασχαλίδης, Φώντας Μπαραλιάκος και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Στην αποχή αναμένεται να κινηθούν και οι: Άγγελος Συρίγος, Στέλιος Πέτσας, Νότης Μηταράκης, Γιάννης Οικονόμου,

Γιώργος Γεωργαντάς, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Μάρκος Καφούρος, Γιάννης Καλλιάνος, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Βλαχάκος, Δημήτρης Καλογερόπουλος και Κώστας Κεφαλογιάννης.

Σε επίπεδο μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, στους διαφωνούντες καταγράφονται ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας, η υφυπουργός Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Κλειστά κρατούσαν τα χαρτιά τους ως χθες για το πως θα εκφράσουν τη διαφωνία τους (με αποχή ή καταψήφιση) οι: Γιώργος Βλάχος, Χρήστος Μπουκώρος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Θανάσης Καββαδάς, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιώργος Στέλιου, Λάκης Βασιλειάδη, Μάνος Κόνσολας και ο Γιώργος Καρασμάνης.

Το νομοσχέδιο όμως δεν δημιουργεί αναταράξεις μόνο μέσα στη Ν.Δ.. Επιφυλάξεις, ηχηρές έχουν εκφραστεί και μέσα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε: Π. Πολάκη, Ν. Κασσιμάτη), με τον Στέφανο Κασσελάκη χθες να προειδοποιεί ότι όποιος δεν ψηφίσει υπέρ θα έχει συνέπειες.

Ακόμη περισσότερες οι ενστάσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς απέναντι στο νομοσχέδιο υπολογίζεται ότι βρίσκεται το ένα τρίτο των βουλευτών του (βλέπε: Ευαγγελία Λιακούλη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Απόστολο Πάνα, Χριστίνα Στάρακα, Ανδρέα Πουλά, Τάσο Νικολαϊδη, Κατερίνα Καζάνη, Ελένη Βατσινά, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, Σταύρο Μιχαϊλίδη και τους δύο μειονοτικούς βουλευτές, Αχμέτ Ιλχάν και Μπαράν Μπουλχάν).

“Κόμματα που χαρακτηρίζονται προοδευτικά δεν προσέρχονται” συντεταγμένα, ήταν το… “καρφί” κυβερνητικού στελέχους, με αποδέκτη κυρίως τη Χαριλάου Τρικούπη. “Η Ν.Δ. όμως, παρ’ ότι ήταν για εμάς και… ταυτοτικό θέμα, έφερε μία προοδευτική μεταρρύθμιση που θεσπίζει την ισότητα σε όλους” προσέθετε δεικτικά το ίδιο στέλεχος.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίζει και η Νέα Αριστερά – όπου και εκεί υπάρχουν ενστάσεις από τους δύο μειονοτικούς βουλευτές της Θράκης Χουσεϊν Ζεϊμπεκ και Οζγκιούρ Φερχάτ – όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.

Κάθετα κατά τάχθηκαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη, με τα δύο τελευταία κόμματα από κοινού, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν καταθέσει αιτήματα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές, οι Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, που προέρχονται από τους Σπαρτιάτες, έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν.

Έτσι, σύμφωνα με την… αριθμητική, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις κεντρικά των κομμάτων και μεμονωμένα, των βουλευτών, εκτιμάται ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα γίνει νόμος του κράτους με την θετική ψήφο 170 – 175 βουλευτών.

Πηγή:newsit.gr

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR