spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Τούρκος καθηγητής προβλέπει σεισμό 7,2 – 7,5 Ρίχτερ – rpn

 

 

 

Ο Τούρκος γεωεπιστήμονας καθηγητής δρ. Naci Görür επανήλθε με νέες δηλώσεις για τον επικείμενο σεισμό στην γειτονική χώρα  και πλέον όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη.

«Μας κάνει να νιώθουμε άρρωστοι από φόβο» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του του TELE1 όπου συμμετείχε.

Ο Δρ. Görür δήλωσε ότι ένας σεισμός μεγέθους μεταξύ 7,2 και 7,5 βαθμών αναμένεται να σημειωθεί στα βόρεια του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας, δηλαδή μεταξύ Σηλυβρίας και Γιεσίλκιοϊ, περιοχή γνωστή ως Άγιος Στέφανος, στα ΝΔ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Görür εξήγησε: «Η εμφάνιση τέτοιων μικρών σεισμών μπορεί γενικά να υποδηλώνει ότι η περιοχή του Μαρμαρά βρίσκεται υπό ένταση. Αναμένουμε μεγάλο σεισμό στον βόρειο κλάδο του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας στη Θάλασσα του Μαρμαρά, αλλά πιστεύουμε ότι ο σεισμός που περιμένουμε στον βόρειο κλάδο θα επηρεάσει και τα νότια της Θάλασσας του Μαρμαρά. Θα ήθελα επίσης να κάνω μια προειδοποίηση για την Κωνσταντινούπολη. Εκτιμούμε ότι μπορεί να σημειωθεί σεισμός μεγέθους 7,2 έως 7,5 βαθμών στα βόρεια της γραμμής ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας, ειδικά μεταξύ Σηλυβρίας και Γιεσίλκιοϊ».

Ανέφερε επίσης πως επίφοβες περιοχές βρίσκονται στην ανατολική Τουρκία και πιθανόν να έχει μεταφερθεί ενέργεια από τις περσινές φονικές σεισμικές δονήσεις της 6ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε: «Θεωρούμε ότι το Erzincan και ειδικά η Bingöl-Karlıova βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Ακριβώς κάτω από αυτό το τμήμα βρίσκεται το Tunceli. Υπάρχει το Pülümür. Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας είναι επίσης γεμάτο μεταξύ Karlıova και Göynük. Το Tunceli είναι κάτω από μια λαβίδα. Όπως το Bingöl. Επομένως, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις πόλεις».

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR