spot_img
13.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Συνέπεια λόγων και πράξεων της παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ

 

 

 

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Ραφήνας-Πικερμίου απέδειξε άλλη μια φορά τη συνέπεια λόγων και πράξεων της παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ που εκπροσωπείται στο ΔΣ από τον επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Πιστικίδη και τους Δημοτικούς Συμβούλους Παναγιώτη Δήμα και Αντώνη Παλπατζή.

Συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες εγκαταστάθηκε «εν κρυπτώ» -το σούρουπο με το πρώτο σκοτάδι- κεραία κινητής τηλεφωνίας σε ακίνητο της οδού Ναυσικάς στη περιοχή «Μαρίκες». Οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν πραγματοποιώντας συγκέντρωση κατά της εγκατάστασης και εξέδωσαν ψήφισμα το οποίο έγινε γνωστό μέσω του τοπικών ενημερωτικών ιστοτόπων και στάλθηκε επίσης στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΔΣ. Πέρα της αντίθεσης τους στη παραπάνω τοποθέτηση ενημέρωναν στην ουσία την πρόθεσή τους το θέμα να συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Το ενδιαφέρον και η συμπαράταξη της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ με τους κατοίκους της περιοχής εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή με την παρουσία στη συγκέντρωση του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Δήμα. Ακόμα με έγγραφο μας προς τον Πρόεδρο του ΔΣ ζητήσαμε την εισαγωγή του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης ώστε το ΔΣ να αποφανθεί περί του θέματος και να γίνει σαφής η αντίθεσή μας με αυτήν την εγκατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή αμιγούς κατοικίας. Το έγγραφο μας είχε επίσης ως στόχο να δοθεί ο χρόνος στη Δημοτική Αρχή να αντλήσει τις απαραίτητες πληροφορίες από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου σε σχέση με πολεοδομικές παραβάσεις ή όχι στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω αναμέναμε από τον Πρόεδρο του ΔΣ να θέσει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και όχι να το υποβαθμίσει στο επίπεδο των προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεων. Επειδή διαφάνηκαν οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής υποτίμησης του θέματος, ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ Βασίλης Πιστικίδης έκανε χρήση του κανονισμού του ΔΣ και ζήτησε επιμόνως το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία ώστε να συζητηθεί. Τελικά μετά την πίεση της αντιπολίτευσης και των παριστάμενων κατοίκων η δημοτική πλειοψηφία «ανέκρουσε πρύμναν» και το σχετικό θέμα όχι μόνο συζητήθηκε ως θέμα της συνεδρίασης αλλά υιοθετήθηκαν και οι προτάσεις της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ για επίσημη έγγραφη ενημέρωση του ΔΣ από την Υπηρεσία Δόμησης για το εν λόγω ακίνητο αλλά και για τον ορισμός νομικής υποστήριξης από τον Δήμο προς τους κατοίκους.

Για τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Βασίλης Πιστικίδης – Παναγιώτης Δήμας – Αντώνης Παλπατζής

Αυτή την εβδομάδα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

ΝΕΑ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

RPN.GR