spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η αφρικανική σκόνη «πνίγει» τη χώρα – rpn

 

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης με τις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας να βρίσκονται στο «επίκεντρο» των καιρικών φαινομένων και τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, να μιλάει για την πορεία της.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, μιλώντας στο Star για την αφρικανική σκόνη, σημείωσε πως οι υψηλές συγκεντρώσεις θα παρατηρηθούν μέχρι κι αύριο, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλα τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, πιο πολύ επηρεάζονται τα δυτικά τμήματα, όπως η δυτική και κεντρική Πελοπόννησος και η περιοχή της Κρήτης, με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να αγγίζει αύριο, όπως είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ, τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Δεύτερη κορύφωση την Τρίτη και την Τετάρτη

Ο κ. Κολυδάς, παράλληλα, αναφερόμενος στην αφρικανική σκόνη σημείωσε πως θα υποχωρήσει από την Τρίτη και την Τετάρτη, ωστόσο θα παραμείνει ένα «κύμα» ζέστης σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Χαρακτηριστικά είπε πως τα ανατολικά και τα νότια τμήματα, θα έρθουν «αντιμέτωπες» με μία δεύτερη κορύφωση ζέστης, χωρίς όμως το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

Πώς θα κινηθεί το φαινόμενο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για τον ΑΝΤ1, η αφρικανική σκόνη θα κάνει αισθητή την «παρουσία» της στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, ενώ συγκεντρώσεις του φαινομένου θα εμφανιστούν στη δυτική Ελλάδα, στην Κρήτη, στην Αττική, στο δυτικό της κομμάτι συγκεκριμένα, και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Αραιότερες συγκεντρώσεις, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, θα παρατηρηθούν στις υπόλοιπες βόρειες και ανατολικές περιοχές, όπου φυσάει βοριάς, ενώ σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στις νοτιότερες περιοχές.

Η αφρικανική σκόνη θα έχει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, πανομοιότυπη πορεία και την Κυριακή, καθώς οι συγκεντρώσεις του φαινομένου θα παρατηρηθούν κυρίως στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Ηλείας ειδικότερα, και λίγο πιο αραιά στην Αχαΐα.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR