spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ηλεία: Ο Άρειος Πάγος ψάχνει γιατί οι δικαστές είχαν αφήσει ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο της 11χρονης – rpn

 

 

 

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου που έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης από τη Ηλεία, όταν εκείνος καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονου, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωαννα Κλάπα.

Η ποινή που είχε επιβληθεί στον 37χρονο ήταν 9 έτη κάθειρξης το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης, αλλά το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή του αφήνοντας τον ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ιδιαίτερη αιτιολογία για την αναστολή στην έκτιση της ποινής του 37χρονου μέχρι να δικαστεί από το εφετείο.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Το εφετείο του 37χρονου είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη αναβλήθηκε επειδή δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο του διόρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η υποθεση έλαβε δεύτερη αναβολή αφού συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και δόθηκε δικάσιμος για τι 2025.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR