spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – rpn

 

 

 

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, φτάνοντας τα οκτώ μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου. Ο Απόστολος Χρήστου, ο Στέργιος Μπίλας, ο Κριστιάν Γκολομέεβ και ο Ανδρέας Βαζαίος έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος και τερμάτισαν σε 3:13.73, πίσω από τη Σερβία (3:12.90) και την Πολωνία (3:13.25).

Ο Χρήστου ανέλαβε το… δύσκολο έργο να «πέσει» πρώτος και κολύμπησε σε 48.82, απέναντι σε μεγάλα ονόματα, με κορυφαίο τον Νταβίντ Ποποβίτσι, που έδωσε σημαντικό προβάδισμα στη Ρουμανία (η οποία όμως δεν έχει το «βάθος» για να το κρατήσει). Ο Χρήστου έδωσε πέμπτος στον Μπίλα, που κάλυψε το 100άρι του σε ένα πολύ καλό 48.50, αλλά υποχώρησε έκτος. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ, στην πρώτη του κούρσα στο Βελιγράδι, έκανε εξαιρετική εμφάνιση με πέρασμα 48.04 και ανέβασε την ελληνική ομάδα δεύτερη, πίσω από την Πολωνία.

Στο τελευταίο 100άρι, ο Αντρέι Μπάρνα έκανε ένα τρομερό 46.86 και χάρισε τη νίκη στη Σερβία, που μέχρι σήμερα δεν είχε κερδίσει ποτέ μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα. Ο Βαζαίος έκανε 48.37, πάλεψε ως τα τελευταία μέτρα με τον Πολωνό Σιεράτζκι, αλλά και τον Κροάτη Ντραγκόγια που ερχόταν με δύναμη από πίσω, και τελικά έφτασε τρίτος στον τερματισμό. Σημειωτέον, ότι οι αλλαγές της ελληνικής ομάδας δεν ήταν ιδιαίτερα καλές και ίσως κόστισαν ένα πανελλήνιο ρεκόρ (3:13.39) και μία ανώτερη θέση.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη «σκυτάλη» και τέταρτο συνολικά σε ομαδικό αγώνισμα, όλα χάλκινα (τα υπόλοιπα στα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών). Φυσικά, είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας ανεβαίνει στην ίδια διοργάνωση στο βάθρο σε δύο «σκυταλοδρομίες».

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών:

  1. Σερβία 3:12.90 (Στιεπάνοβιτς, Ατσιν, Τσβέτκοφ, Μπάρνα)
  2. Πολωνία 3:13.25 (Τσόβιανεκ, Ντούντις, Μάσιουκ, Σιεράτζκι)
  3. ΕΛΛΑΔΑ 3:13.73 (Χρήστου, Μπίλας, Γκολομέεβ, Βαζαίος)
  4. Κροατία 3:13.91
  5. Ρουμανία 3:14.02
  6. Γερμανία 3:14.56
  7. Ισραήλ 3:17.14
  8. Σουηδία 3:17.72

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR