spot_img
13.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

O αστυνομικός ήταν ο στόχος της επίθεσης στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου – rpn

 

 

 

Την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού φρουρού έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στου Παπάγου περιέγραψε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Μιλώντας στο Action24, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι φέρεται να πρόκειται για επίθεση σε βάρος του αστυνομικού και όχι του σπιτιού της προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι δράστες φέρεται να παρακολουθούσαν τον ένστολο και μόλις αυτός μπήκε στο περιπολικό του επιτέθηκαν.

Με την υπόθεση ασχολείται ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και και έχει στη διάθεσή της μια πρώτη περιγραφή από τον αστυνομικό για το πώς έγινε η επίθεση που θα μπορούσε να έχει στοιχίσει ακόμα και τη ζωή του.

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Εδώ δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η κυρία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ο συνάδελφος βρέθηκε μέσα στο όχημα και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί του επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μια μολότοφ σε βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτό. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού», περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως είπε, ο αστυνομικός «νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τα εγκαύματά του μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού, γι΄ αυτό έγινε η εισαγωγή του συναδέλφου στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Παραμένει εκεί και νοσηλεύεται».

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο αστυνομικός κατάφερε να σβήσει ο ίδιος τη φωτιά από το σώμα του και να ενημερώσει την αστυνομία.

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα «είτε από τα υπολείμματα που έχουν βρεθεί στο υπηρεσιακό όχημα, είτε από το βιντεοληπτικό υλικό».

Αυτή την εβδομάδα

Tα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 3/4

Σήμερα Παρασκευή φίλε μου Κριέ, η καθημερινότητά σου φωτίζεται...

Ανδρέας Βασιλόπουλος: “Επιτακτική η σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου”

Αντί ακύρωσης του αποψινού ΔΣ είναι επιτακτική η σύγκλιση έκτακτης...

Ραφήνα: Η δράση αλληλεγγύης του Συλλόγου Αέλιες Νηρηϊδες αλλάζει χώρο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω ασταθών καιρικών...

Τριγλία Ραφήνας- Άρης Βούλας Σάββατο 4 Απριλίου στο Δημοτικό Γήπεδο

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- Άρης ΒούλαςΣάββατο 4 Απριλίου στις 17.00Δημοτικό Γήπεδο...

Ραφήνα Πικέρμι Σπάτα: Περιφέρεια, Τροχαία και Πυροσβεστική σε άμεση συνεργασία

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών στην Ανατολική...

ΝΕΑ

Tα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 3/4

Σήμερα Παρασκευή φίλε μου Κριέ, η καθημερινότητά σου φωτίζεται...

Ραφήνα: Η δράση αλληλεγγύης του Συλλόγου Αέλιες Νηρηϊδες αλλάζει χώρο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω ασταθών καιρικών...

Τριγλία Ραφήνας- Άρης Βούλας Σάββατο 4 Απριλίου στο Δημοτικό Γήπεδο

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- Άρης ΒούλαςΣάββατο 4 Απριλίου στις 17.00Δημοτικό Γήπεδο...

Χιονοστιβάδα ΟΠΕΚΕΠΕ – Με καταιγιστικό ρυθμό οι δικογραφίες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Σε χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το σκάνδαλο του...

Κλειστά την Παρασκευή 3/4 όλα τα σχολεία του Δήμου Μαραθώνος

Κλειστά αύριο, Παρασκευή 3/4/2026 σχολεία, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και...

RPN.GR