spot_img
12 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Καιρός: Βοριάδες και 38άρια – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – rpn

Η ενίσχυση του μελτεμιού, η ζέστη η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν σήμερα τα 6 με 7 και από το Σαββατοκύριακο πολύ πιθανώς και τα 8 μποφόρ, επηρεάζοντας και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Το μελτέμι θα διατηρήσει τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, ενώ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, η θερμοκρασία προβλέπεται να πλησιάσει τους 40 βαθμούς.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές

«Κίτρινος» συναγερμός για αρκετές περιοχές της Ελλάδας, για σήμερα Παρασκευή (09/08) από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, το επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται στο 3 (υψηλός κίνδυνος) για Αττική, Εύβοια, Σκύρο, Βοιωτία & περιοχές της Φθιώτιδας, Αργολίδα & περιοχές της Κορινθίας, Έβρο & Ροδόπη, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα & νησιά Β.Α. Αιγαίου, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά & Ιθάκη.

Κλείσιμο

Μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 38 °C χθες στα ηπειρωτικά

Συνεχίστηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα την Πέμπτη 08/08, όπως διακρίνεται στη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του παρακάτω Χάρτη, όπου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 128 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 35 °C. Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφησαν στα δυτικά και νότια, με την μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στον Άσσο Κορινθίας και στην Κόνιτσα με 38,6 °C.

MaxTempMap_0808

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 33 βαθμούς), 20 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 21 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 16 έως 35 βαθμούς), 24 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 20 έως 33 βαθμούς στην Κρήτη, 21 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 31 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και από το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ.

Αυτή την εβδομάδα

Κατάσχεση ενός τόνου κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά από το ελληνικό FBI – Τέσσερις συλλήψεις – rpn

Πάνω από έναν τόνο κοκαΐνης εντόπισαν και κατέσχεσαν οι...

Σοκ στο Χόλιγουντ: Νεκροί από μαχαιριές ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του – Τους σκότωσε ο γιος τους Νικ

Αξιόπιστες ειδησεογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ...

Βανδαλισμοί ξανά στο Γυμνάσιο Ραφήνας: Παρέμβαση της Δημάρχου Δήμητρας Τσεβά

Για ακόμη μία φορά, εικόνες βανδαλισμού καταγράφηκαν στο σχολικό...

Η βαθμολογία στη Super League μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις...

ΝΕΑ

Βανδαλισμοί ξανά στο Γυμνάσιο Ραφήνας: Παρέμβαση της Δημάρχου Δήμητρας Τσεβά

Για ακόμη μία φορά, εικόνες βανδαλισμού καταγράφηκαν στο σχολικό...

Η βαθμολογία στη Super League μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις...

Γιατί η Ελβετία θέλει να βάλει όριο στην αύξηση του πληθυσμού της;

Η μετανάστευση βρίσκεται για αρκετά χρόνια -και μάλιστα ψηλά-...

Languishing: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική υγεία μας;

Η ψυχική ευημερία είναι η ικανότητα να νιώθουμε γεμάτοι...

Πατέρας και γιος οι δράστες του μακελειού στο Σίδνεϊ – Τα δέκα λεπτά του τρόμου

Σχεδόν δέκα λεπτά διήρκεσε η τρομοκρατική επίθεση στην παγκοσμίως...

RPN.GR