spot_img
10.7 C
Rafina
Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2026
spot_img

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη 26/9 – rpn

 

 

 

Τα σωματεία εργαζομένων ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη (26/9) στα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Ως εκ τούτου, σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου αναμένονται αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων. Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνεται τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα εκτελούνται κανονικά.

Τι ζητούν τα σωματεία των εργαζομένων
Σε σχετική ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνουν: «Η απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία απέρριψε στο σύνολο της την αγωγή της Hellenic Train, συνοψίζεται στον τίτλο του δελτίου μας! Το ψέμα έχει ταχύτητα, η αλήθεια αντοχή!

Η αλήθεια έλαμψε σήμερα παρά τα παραμύθια της κατάθεσης του μάρτυρα της επιχείρησης, ο οποίος προσπάθησε να βάλει χρυσό περιτύλιγμα σε μια “σάπια” και με “γυάλινα πόδια” εταιρεία! Η Διοίκηση της Hellenic Train, έπειτα από αυτή την απόφαση-κόλαφο, οφείλει – υποχρεούται να βάλει επιτέλους το χέρι βαθιά στην τσέπη και να εξασφαλίσει αφενός στους επιβάτες, ασφαλή, ποιοτική και γρήγορη μεταφορά και αφετέρου να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού, να εξασφαλίσει ποιοτική και ασφαλή εργασία και φυσικά να δρομολογήσει σύγχρονο νέο τροχαίο υλικό!».

Επισημαίνεται ότι, το μεσημέρι της Τετάρτης (25/9), η εν λόγω απεργία κρίθηκε νόμιμη από τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σωματεία εργαζομένων αναφέρουν πως μετά την αυριανή [σ.σ. Πέμπτη 26/9] νόμιμη 24ωρη απεργία θα ζητήσουν συνάντηση με τη διοίκηση και σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης της Δικαιοσύνης.

Αυτή την εβδομάδα

Σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παλλήνης

Ο Δήμος Παλλήνης εκφράζει τις ευχαριστίες του για μια...

Ντράφι: Το έργο δεν «χάθηκε» αλλά μεταφέρθηκε αλλού- κοινή δήλωση Β.Μπουρνού – Α.Βασιλόπουλου

Κοινή Ανακοίνωση των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Συνεργασια Ενεργών...

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 30χρονος μετά από πτώση από προβολέα γηπέδου

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης μετά το...

Πέθανε η κυρά Ρηνιώ σε ηλικία 108 ετών

Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Κάλυμνο Έφυγε από τη ζωή...

Εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης από το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου

Το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου (ΠΥ.Σ.ΕΘ.) πραγματοποίησε εκπαιδευτική δράση...

ΝΕΑ

Ντράφι: Το έργο δεν «χάθηκε» αλλά μεταφέρθηκε αλλού- κοινή δήλωση Β.Μπουρνού – Α.Βασιλόπουλου

Κοινή Ανακοίνωση των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Συνεργασια Ενεργών...

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 30χρονος μετά από πτώση από προβολέα γηπέδου

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης μετά το...

Πέθανε η κυρά Ρηνιώ σε ηλικία 108 ετών

Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Κάλυμνο Έφυγε από τη ζωή...

Ραφήνα: Επεισόδιο ”καλώδιο”- όσα ήξερε η διοίκηση του δήμου το 2024 δεν τα ήξερε το …2026 (βίντεο)

Λάβρος ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης για τα τελευταία επεισόδια: ''ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 19 έως και 25 Μαρτίου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές...

RPN.GR