spot_img
15.7 C
Rafina
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Tέμπη: Σε κώμα ο Γεράσιμος ένα χρόνο μετά – rpn

 

 

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει τις επόμενες εβδομάδες ο Γεράσιμος – Ιάσονας, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα το αποκλειστικό ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr, ο 22χρονος Βολιώτης φοιτητής ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης, όπου είχε διακομιστεί με ειδική πτήση τον Νοέμβριο του 2023, συνοδευόμενος από ιατρικό προσωπικό και τη μητέρα του.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν για σχεδόν ένα χρόνο στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον κάνουν να ξυπνήσει από το βαθύ κώμα, στο οποίο βρίσκεται από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, όταν εκσφενδονίστηκε από τη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την εμπορευματική στα Τέμπη.

Η κατάστασή του παραμένει σταθερή, χωρίς κανένας γιατρός να μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε η μεταφορά του πίσω στην Ελλάδα και η συνέχεια της νοσηλείας του σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσει την αγωγή που του χορηγείται και η υποστήριξή του με ειδικά μηχανήματα.

«Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη»

Η μητέρα του είχε μιλήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR. «Εδώ και έναν χρόνο ο Γεράσιμος δίνει γενναίο αγώνα για τη ζωή του… Ένα χρόνο μετά έχω τόσα πολλά να πω… δεν ήρθε η ώρα. Από την ημέρα του εγκλήματος αυθόρμητα στην αρχή, με προσπάθεια αργότερα, κρατάω τον θυμό. Γιατί επικεντρώθηκα στο πώς και όχι στο γιατί. Πώς να διορθώσω… να γιατρέψω… να σώσω.

Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη. Ακόμα είναι όλα κρίσιμα, δεν νοείται κάτι άλλο από το να είμαι δίπλα του απερίσπαστη, ανεπηρέαστη. Μόνο τα λόγια των γιατρών και οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Ψάχνω το βλέμμα, τη φωνή, τη μουσική του και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πέρα από το παιδί μου είναι ποτέ να μην ξανασυμβεί» είχε πει.

Συνεχίζοντας η μητέρα του Γεράσιμου ανέφερε: «Και η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας. Όχι αυτών που έφυγαν, στη θέση όσων έμειναν. Ακόμα δεν μπορώ να αντικρίσω την εικόνα με τα δύο βαγόνια σε ορθή γωνία.

Ο Γεράσιμος έναν χρόνο μετά είναι σε κώμα. Και η εξέλιξη της κατάστασής του είναι απρόβλεπτη. Ο Γεράσιμος έχει κάνει δύο εγχειρίσεις. Η πρόγνωση είναι φτωχή. Όμως, πέρα από την αγάπη μου, μόνο την ελπίδα και την πίστη έχω να του δώσω. Του έχω εμπιστοσύνη, έχει κερδίσει πολλές μάχες», επισήμανε.

Αυτή την εβδομάδα

Έρευνα για τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου: Ανοιχτό ερωτηματολόγιο για τους πολίτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον Δήμο Ραφήνας –...

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή – Πότε αναμένονται βροχές στην Αττική

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από...

Πάνος Καμμένος: «Θα έχουμε επεισόδιο με την Τουρκία πριν φτάσουμε σε εκλογές» – «Πολιτικό Airbnb» ο Σαμαράς

Την εκτίμηση ότι μπορεί να σημειωθεί θερμό επεισόδιο με...

Καθυστερήσεις 30′ στην Αττική οδό, εκτροπή φορτηγού στον Κολωνό, τροχαίο με 4 ι.χ στον Καρέα

Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, διακοπή κυκλοφορίας στον...

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ,...

ΝΕΑ

Καθυστερήσεις 30′ στην Αττική οδό, εκτροπή φορτηγού στον Κολωνό, τροχαίο με 4 ι.χ στον Καρέα

Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, διακοπή κυκλοφορίας στον...

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ,...

Λευκή νύχτα στην Αρτέμιδα στις 2 Οκτωβρίου με Κώστα Μπίγαλη και Πωλίνα

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026, η Λεωφόρος Αρτέμιδος πεζοδρομείται...

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Δεκαπέντε τραύματα από μαχαίρι έφερε η 25χρονη

Ολοκληρώθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό...

Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να δεχτούμε ένα κομπλιμέντο; Τι λέει η ψυχολογία

Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να δεχτούμε ένα κομπλιμέντο; «Πολύ...

RPN.GR