spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Φλώρινα: Ελεύθερος ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου – Μάχη για τη ζωή του δίνει 55χρονος – rpn

 

 

 

Χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στη Φλώρινα όπου δηλητηριάστηκαν 14 ένοικοι από μονοξείδιο του άνθρακα.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στη Φλώρινα πήγε το πρωί της Δευτέρας (28.10.2024) στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Από τα 14 άτομα που δηλητηριάστηκαν ένας άνδρας είναι σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης.

Ο διευθυντής της μονάδας δηλώνει ότι «παραμένει σοβαρή» και ότι «θα δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες».

Στο μεταξύ, στις τραγικές στιγμές που βίωσε με την δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στο Λιμνοχώρι Φλώρινας περιέγραψε ένας ένοικος του ξενοδοχείου.

«Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Ορέστης Σαμαράς, ο οποίος τελικά βγήκε από το ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

«Αρχικά επηρεάστηκε η γυναίκα μου. Σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, μου φώναξε πως δεν αισθάνεται καλά κι εγώ πήγα να την συνεφέρω. Αλλά φτάνοντας εκεί επηρεάστηκα κι εγώ κι ένιωσα ότι λιποθυμώ, χάνοντας τις αισθήσεις μου», ήταν τα λόγια του στη συνέχεια.

«Σταθήκαμε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, καθώς το ΕΚΑΒ κλήθηκε και ήρθε άμεσα», είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως ναι μεν τώρα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Το χρονικό της δηλητηρίασης
Όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου (26.10.2024) όταν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου αισθάνθηκαν αρχικά ζαλάδες και ίλιγγο. Τα συμπτώματα όσο περνούσε η ώρα εντείνονταν και μετά τις δώδεκα κάποιοι λιποθύμησαν.

«Ήρθαν εννέα άτομα σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, είχαν απώλεια συνείδησης, τάση για έμετο και κακουχία. Γίνανε όλες οι εξετάσεις εργαστηριακές, τους χορηγήθηκε οξυγόνο, τους βαστήξαμε μέχρι πριν μία ώρα περίπου προληπτικά όπου πήραν όλοι εξιτήριο», είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργος Μάντσος.

Κι ενώ είχαν απομακρυνθεί οι ζαλισμένοι ένοικοι, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι από ένα δωμάτιο δεν απαντούσε κανείς. Εισέβαλαν τότε από την μπαλκονόπορτα και αντίκρισαν λιπόθυμο ένα ζευγάρι.

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR