spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Πρωτιά της Άνδρου για διακοπές το 2025 – rpn

 

 

 

Την πρώτη θέση κατέχει η ‘Ανδρος στον ετήσιο κατάλογο με τα 11 καλύτερα μέρη του κόσμου για επίσκεψη που προτείνει το βραβευμένο ταξιδιωτικό blog «Where Life is Great» έπειτα από ταξίδια σε τέσσερις ηπείρους και έρευνα για τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις που διενεργεί κάθε χρόνο η συντακτική ομάδα του ιστολογίου https://wherelifeisgreat.com/11-best-places-to-visit-in-2025/.

Περιηγήσεις σε «μυστικά» χωριά, εξερευνήσεις σε μοναδικά σπήλαια και απόλαυση της φύσης σε ονειρεμένες παραλίες είναι κάποιες από τις αγαπημένες συνήθειες που περιγραφεί η blogger Μάρτα Οστόγια από την επίσκεψη της στην ΄’Ανδρο που προέκυψε μετά από πρόσκληση του Δήμου και φιλοξενία με τη στήριξη του δικτύου τοπικών επιχειρήσεων CTN Andros. «Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως σε λιγότερες από τρεις ώρες από την Αθήνα υπάρχει ένας εντυπωσιακός προορισμός που προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες χωρίς να χρειάζεται κανείς να χάσει χρόνο για μετακινήσεις όταν ο παράδεισος είναι δίπλα;» αναφέρει η ίδια.

Η ετήσια λίστα του διεθνούς ταξιδιωτικού blog περιλαμβάνει την ‘Ανδρο, τη Ρόντα της Ισπανίας, την Ιαπωνική πόλη ‘Αιζου-Γουακαμάτσου, το Τορίνο στην Ιταλία, τη Σρι-Λάνκα, το Αυστραλιανό νησί Φρέιζερ, την Αντίγουα στη Γουατεμάλα, Το Χόϊ – Αν στο Βιετνάμ, το σπηλαιο-μονάστηρο Βάρτζια στη Γεωργία, το Ζακόπάνε της Πολωνίας και το Γιβραλτάρ.

Στο εκτενές άρθρο της η έμπειρη blogger και φωτογράφος που έχει ταξιδέψει σε 50 χώρες σε όλο τον πλανήτη και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 560.000 επαγγελματικές φωτογραφίσεις ξεχωρίζει τα παραδοσιακά σοκάκια, τα γραφικά ψαροχώρια, το εκτενές περιπατητικό δίκτυο, την ανεπανάληπτη αρχιτεκτονική της ‘Ανδρου αλλά και τα χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα όπως την φρουτάλια και τα αμυγδαλωτά, ενώ τονίζει την καταλληλότητα του προορισμού για διακοπές πριν και μετά το καλοκαίρι.

«Οι δράσεις που υλοποιούμε ως Δήμος σε συνεργασία με επαγγελματίες και φορείς στοχεύουν στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Τα στατιστικά στοιχεία της φετινής σεζόν δικαιώνουν τις επιλογές μας», σχολιάζει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού Δήμου ‘Ανδρου Νίκος Μουστάκας. Σύμφωνα με τα στοιχεία οκταετίας του λιμεναρχείου ‘Ανδρου, ο προορισμός σημείωσε φέτος ρεκόρ αφίξεων για την περίοδο Μάιο – Αύγουστο 2024, ενώ «ιστορικό υψηλό» είχαν οι αφίξεις για τους μήνες εκτός τουριστικής αιχμής, Μάιο και Ιούνιο με 25.238 και 38.963 αφίξεις αντίστοιχα. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι αφίξεις του Σεπτεμβρίου που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας οκταετίας με 29.297 επιβάτες και αύξηση 17,9% σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται πως η απόφαση για ένταξη της ‘Ανδρου στη λίστα διαμορφώθηκε μετά από προγραμματισμένη επαφή και αναλυτική παρουσίαση στη blogger από την

Πηγή: ΑΠΕ

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR