spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα στη Μητρόπολη έως τη Δευτέρα – RPN

 

 

 

Στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε την Κυριακή Θεία Λειτουργία ενώπιον του σκηνώματος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, ο οποίος εκοιμήθη το Σάββατο σε ηλικία 95 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσιο εκκλησιαστικό και πνευματικό έργο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του εκλιπόντος.

Η παρουσία πλήθους πιστών αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας ανέδειξε τη σπουδαιότητα της ημέρας. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Παρευρέθηκαν, επίσης, υπουργοί, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς και προσωπικότητες όπως ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Πύρρος Δήμας και η Αθηνά Λινού.

Το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών έως και τη Δευτέρα, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους να τιμήσουν τον μεγάλο αυτό πνευματικό ηγέτη.

Η συνέχεια της διαδικασίας
Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, το σκήνωμα θα αναχωρήσει οδικώς για την Αλβανία, συνοδευόμενο από υψηλόβαθμους κληρικούς της Εκκλησίας της Αλβανίας, όπως ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος και ο Επίσκοπος Κρούγιας Αναστάσιος.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 11:00 στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αποδεικνύοντας το παγκόσμιο κύρος του εκλιπόντος. Η ταφή του θα γίνει κάτω από το Ιερό Βήμα του Καθεδρικού Ναού, στην ειδική κρύπτη που είχε προετοιμάσει ο ίδιος.

Ένα εμβληματικό έργο
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος υπήρξε πρότυπο αφοσίωσης στην Εκκλησία και στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των λαών. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας ανακήρυξε πενθήμερο εκκλησιαστικό πένθος από τις 25 έως τις 29 Ιανουαρίου, σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του.

Η παρακαταθήκη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου παραμένει φωτεινός φάρος για την Ορθοδοξία και την ανθρωπότητα.

Αυτή την εβδομάδα

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR