spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Creme Brulee Πορτοκαλιού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από Κυριακή Ανδρεάδη

Pastry Chef

Instagram

 

Υλικά:

 

500 γραμ. κρέμα γάλακτος

60 γραμ. χυμό πορτοκάλι

15 γραμ. ξύσμα πορτοκάλι

150 γραμ. κρόκους

100 γραμ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

 

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκάλι. Τα ανακατεύουμε με σύρμα και τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθούν. Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα. Παίρνουμε ένα μέρος από την κατσαρόλα το ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας τους και έπειτα ενσωματώνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για creme brulee ή πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ταψί βαθύ βάζοντας στο νερό περίπου 1 – 2 εκ., προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 °C και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά. Αφού ψηθούν πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και την καψαλίζουμε με φλόγιστρο.

 

Καλή επιτυχία.

 

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR