spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μχάτσεπ (Μhajeb) – Από την Pastry Chef Κυριακή Ανδρεάδη – RPN

Κυριακή ΑνδρεάδηPastry ChefInstagram

 

 

 

 

Υλικά:

 

Για τη ζύμη:

 

300 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γραμ. αλεύρι

8 γραμ. αλάτι

210 γραμ. νερό

20 γραμ. ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση:

 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

4-5 ντομάτες ώριμες

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. χαρίσα ή πιπέρι κόκκινο καυτερό

1 κ.γ. αλάτι

 

Επιπρόσθετα υλικά λάδι/ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση για τη ζύμη:

 

Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το σιμιγδάλι, αλεύρι και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό και το ελαιολάδο. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Τα αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 με 2 ώρες και τοποθετούμε μεμβράνη στο ζυμάρι μας.

Αφού ξεκουραστεί το χωρίζουμε σε οκτώ κομμάτια και το δίνουμε σχήμα στρογγυλό. Με τα χέρια πιέζουμε το ζυμάρι και ρίχνουμε μπόλικο λάδι πάνω και κάτω από το ζυμάρι μας. Πιέζοντας το προς τα πάνω και μετά προς τα πλάγια αρχίζουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε αυτό το εύπλαστο ζυμάρι. Αφού ανοίξει αρκετά τότε το τεντώνουμε με τα χέρια μας μία προς τα πάνω μία προς τα κάτω μία δεξιά μη αριστερά ώστε να γίνει περίπου 35 επί 35 εκατοστά και είναι έτοιμο να δεχτεί την κρύα γέμιση.

 

Για την γέμιση:

 

Σε τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει/να τσιγαριστεί. Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν όλα τότε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μία σάλτσα χωρίς πολλά υγρά.

 

Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στην ανοιγμένη ζύμη προσθέτουμε ένα μέρος από το μείγμα που έχουμε κάνει – σάλτσα στο κέντρο της και σταυρωτά κλείνουμε τη ζύμη, δηλαδή από τα πλάγια παίρνουμε και εννοούμε (χωρίς να πανωτιάζονται) τις δύο άκρες, τις δύο πλευρές και έπειτα την πάνω και την κάτω η μία μπαίνει πάνω στην άλλη και ψήνεται πρώτα από την πλευρά η οποία έχει διπλωθεί ζύμη μέχρι να ροδίσει και μετά γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει κι αυτή.

Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσουν τα ζυμαράκια μας.

 

Καλή σας επιτυχία!

 

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR