spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Τραμπ για την επιβολή δασμών: «Ό,τι μας χρεώνουν θα τους χρεώνουμε» (live)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επανειλημμένα αναδείξει τη σημασία του εμπορικού πολέμου και των δασμών ως εργαλείο για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων, φαίνεται πως είναι έτοιμος να κλιμακώσει τις εμπορικές του στρατηγικές.

 

 

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέο σχέδιο επιβολής δασμών, τονίζοντας ότι οι ξένοι ηγέτες εκμεταλλεύτηκαν την αμερικανική εργατική τάξη για δεκαετίες. Στην ομιλία του, ανέβασε στο βήμα έναν εργάτη από το Ντιτρόιτ, ο οποίος μίλησε για την παρακμή της βιομηχανίας και επαίνεσε τον Πρόεδρο.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως οι νέοι δασμοί θα αποφέρουν 6 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας την αμερικανική οικονομία. Ο Τραμπ έχει ήδη επιβάλει δασμούς σε χάλυβα, αλουμίνιο και κινεζικά προϊόντα, επιδεινώνοντας τις εμπορικές εντάσεις.

Από τον Κήπο των Ρόδων, δήλωσε ότι η 2α Απριλίου 2025 σηματοδοτεί την «Απελευθέρωση» της αμερικανικής βιομηχανίας, υπογράφοντας ένα ιστορικό διάταγμα για αμοιβαίους δασμούς.

Η «Ημέρα της Απελευθέρωσης» του Τραμπ
Η 2 Απριλίου μπορεί να μείνει στην ιστορία ως η «Ημέρα της Απελευθέρωσης», μια φράση που επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για να περιγράψει την επιβολή των νέων δασμών στις εισαγωγές, οι οποίοι αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικές αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά και στις σχέσεις των ΗΠΑ με τους διεθνείς εταίρους τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός της χώρας του όσο και παγκοσμίως. Παρά τις ακραίες δηλώσεις του σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο και την απόφαση να επιβάλει αυστηρούς δασμούς, το τι ακριβώς θα συμβεί σήμερα, όταν ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις, παραμένει αβέβαιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επανειλημμένα αναδείξει τη σημασία του εμπορικού πολέμου και των δασμών ως εργαλείο για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων, φαίνεται πως είναι έτοιμος να κλιμακώσει τις εμπορικές του στρατηγικές.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR