spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Απόφαση για επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα – RPN

Η Γερμανία έλαβε μια απόφαση-σταθμό που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε ότι δύο πρόσφυγες, ένας από τη Σομαλία και ένας από τη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι είχαν εισέλθει στην ΕΕ μέσω Ελλάδας και είχαν αναγνωριστεί εκεί ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, μπορούν να απελαθούν πίσω στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται η πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ και, κατά συνέπεια, υπεύθυνη για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου. Το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα ότι οι πρόσφυγες κινδυνεύουν από απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση στην Ελλάδα, παρά τις ανησυχίες ανθρωπιστικών οργανώσεων για τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα.

Η απόφαση αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις επιστροφές προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικές απελάσεις και επαναφέροντας τη συζήτηση για τη δευτερογενή μετανάστευση και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Παρά τις αντιδράσεις, η νομική εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου παραμένει σε ισχύ, ενώ η απόφαση σηματοδοτεί μια στροφή στη γερμανική νομολογία σχετικά με το ζήτημα των επιστροφών προσφύγων.

 

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR