spot_img
14.1 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Κτηματολόγιο: Σε αργία έξι δημόσιοι υπάλληλοι – RPN

 

 

 

Σοβαρή υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, με έξι δημόσιους υπαλλήλους να τίθενται άμεσα σε αργία και εννέα κατηγορούμενους να οδηγούνται στον εισαγγελέα, έπειτα από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε οκτώ κτηματολογικά γραφεία της Αττικής. Η υπόθεση αφορά τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που, από τον Οκτώβριο του 2024, εκμεταλλευόταν τη θέση των υπαλλήλων για να λαμβάνει «γρηγορόσημα» μεταξύ 300 και 800 ευρώ, με αντάλλαγμα την επίσπευση έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών, όπως αιτήσεις εξωδικαστικών διορθώσεων και μετεγγραφές ακινήτων.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα είχε δομημένη οργάνωση με διακριτούς ρόλους: ιδιώτες μεσολαβούσαν μεταξύ πολιτών και υπαλλήλων, παραδίδοντας αιτήσεις και χρηματικά ποσά, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι καθόριζαν τη σειρά διεκπεραίωσης των υποθέσεων. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 150 περιπτώσεις παράνομης επίσπευσης, με το συνολικό όφελος της οργάνωσης να εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηματολογίου αντέδρασε άμεσα, θέτοντας σε αργία τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, ενώ η πολιτική ηγεσία τόνισε τη σημασία της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών ως μέτρο διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά, διαβεβαιώνοντας ότι το Κτηματολόγιο προχωρά με μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς.

Αυτή την εβδομάδα

Καταιγίδες στην Ανατολική Αττική: Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Νέα ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται λίγο μετά τις 11 το...

ΑΑΔΕ: e-mail σε Επιχειρήσεις προειδοποιώντας για κυρώσεις

Σχεδόν δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας...

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

ΝΕΑ

Καταιγίδες στην Ανατολική Αττική: Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Νέα ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται λίγο μετά τις 11 το...

ΑΑΔΕ: e-mail σε Επιχειρήσεις προειδοποιώντας για κυρώσεις

Σχεδόν δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR