spot_img
16.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Το Κατάρ θέλει να κάνει δώρο στον Τραμπ, προεδρικό αεροσκάφος – RPN

Τις τελευταίες ημέρες, διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν πως το Κατάρ προτίθεται να κάνει ένα πρωτοφανές δώρο στον Ντόναλντ Τραμπ: ένα υπερπολυτελές αεροσκάφος Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Το αεροσκάφος, γνωστό ως «ιπτάμενο παλάτι», θα χρησιμοποιηθεί ως το νέο Air Force One κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Τραμπ και στη συνέχεια θα μεταβιβαστεί στο ίδρυμα της προεδρικής του βιβλιοθήκης, δίνοντάς του τη δυνατότητα να το διατηρήσει και μετά την αποχώρησή του από το προεδρικό αξίωμα.

Η δωρεά αυτή θεωρείται το ακριβότερο δώρο που έχει λάβει ποτέ αμερικανός πρόεδρος από ξένη κυβέρνηση, γεγονός που εγείρει σημαντικά ηθικά και νομικά ερωτήματα. Σύμφωνα με το αμερικανικό Σύνταγμα, απαγορεύεται σε δημόσιους αξιωματούχους να αποδέχονται δώρα από ξένες κυβερνήσεις χωρίς τη συγκατάθεση του Κογκρέσου. Ωστόσο, νομικοί σύμβουλοι του Λευκού Οίκου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης φέρονται να έχουν εκπονήσει ανάλυση που καταλήγει ότι η αποδοχή του αεροσκάφους είναι νόμιμη, καθώς το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί αρχικά από την αμερικανική κυβέρνηση και αργότερα θα μεταβιβαστεί σε μη κυβερνητικό ίδρυμα.

Η ανακοίνωση της δωρεάς αναμένεται να γίνει κατά την επίσκεψη του Τραμπ στο Κατάρ, στο πλαίσιο της πρώτης του διεθνούς περιοδείας στη δεύτερη θητεία του. Το γεγονός προκαλεί αντιδράσεις και συζητήσεις για τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τις πιθανές επιπτώσεις στις αμερικανο-καταρινές σχέσεις, αλλά και για το κατά πόσο ένα τέτοιο δώρο μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική πολιτική και προσωπική ζωή του Τραμπ.

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Nature- Μίλτος Χοβαρδάς: Ο ειδικός στην φροντίδα του κήπου σας, με έδρα το Πικέρμι

Με έδρα το Πικέρμι και με πολυετή εμπειρία στον...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

ΝΕΑ

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

Θύελλα Ραφήνας Β΄: Πρεμιέρα στην Παιανία και κάλεσμα στήριξης

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας θα είναι ο Παμπαιανικός, σε...

Δραστηριότητα των ΚΟ της Αττικής του ΚΚΕ ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα

Οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική καλούν τους εργαζόμενους και...

RPN.GR