spot_img
27.1 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Νέα Μάκρη: Υπεγράφη η σύμβαση για την Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης στη 2η γειτονιά (Π.Ε. 2) – rpn

 

 

 

Μετά από εντατικές προσπάθειες πολλών μηνών από πλευράς δημοτικής αρχής ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε ίσως και πριν από το 2026 να έχει κυρωθεί η Πράξη Εφαρμογής για τη 2η Πολεοδομική Ενότητα της Νέας Μάκρης. Με την ίδια σύμβαση, θα εκπονηθεί και πολεοδομική μελέτη της παραλιακής ζώνης, ώστε να ολοκληρωθεί η Πολεοδομική Ενότητα 2.

Η εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης θα δημιουργήσει και θα διαμορφώσει το αναγκαίο οδικό δίκτυο(πεζόδρομοι και οδοί, όπως, π.χ., η παράλληλη της Αγίου Κωνσταντίνου, η παράλληλη της Ποσειδώνος κ.α.),θα προσδιορίσει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, θα εξασφαλίσει τις απαιτούμενες τεχνικές και κοινωνικές υποδομές και εξυπηρετήσεις και θα αποδώσει στους κατοίκους τα τελικά οικόπεδα με προσδιορισμό των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων αυτών.

Η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης, απ’ την πλευρά της, θα διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες βιώσιμης πολεοδομικής οργάνωσης της περιοχής, με στόχο την απόδοση πολεοδομημένου χώρου στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό, την αναβάθμιση και δημιουργία σύγχρονων τεχνικών υποδομών και τη βελτίωση – αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Για να φτάσουμε στο στάδιο της υπογραφής για τη μελέτη κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής απαιτήθηκε να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια. Για την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, υπό το Δήμαρχο Μαραθώνος, Στέργιο Τσίρκα, συνεργάστηκαν στενά με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Αντιδήμαρχος Κώστας Λάσκος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Ιάκωβος Αρμάος.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.»:
“Το έργο περιλαμβάνει τη τακτοποίηση ιδιοκτησιών και τη θεσμική οργάνωση περιοχών με διαφορετικά πολεοδομικά καθεστώτα, ώστε να προχωρήσει η συνολική πολεοδομική ρύθμιση της περιοχής”, ενώ “ειδική μέριμνα δίνεται και στο εκτός σχεδίου παραλιακό τμήμα, που επηρεάζει άμεσα τη δυνατότητα αξιοποίησης δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων.”

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR