spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας στις 6 Ιουνίου – RPN

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας για την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00 το πρωί, με κύριο αίτημα την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη διεξαγωγή της πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) που αφορά το ζήτημα της επαναφοράς των επιπλέον αυτών μισθών.

Παράλληλα με τη στάση εργασίας, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στο Λεκανοπέδιο Αττικής να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 π.μ. έξω από το ΣτΕ, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σοφοκλέους. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί συνέχεια των διεκδικήσεων για την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά την περίοδο των μνημονίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των κρίσιμων αυτών τομέων.

Την προηγούμενη ημέρα, στις 5 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για να καθορίσει την περαιτέρω δράση και τα επόμενα βήματα στον αγώνα για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Η κινητοποίηση αυτή αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην αποκατάσταση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την ανάγκη για βελτίωση των αποδοχών τους.

 

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR