spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έπαιξε σκάκι στην Πλατεία Αριστοτέλους για τη Γενοκτονία των Ποντίων – RPN

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχε σε συμβολικό αγώνα σκάκι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η παρουσία του στο τουρνουά είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς το σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής και σκέψης, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για να αναδειχθεί η ανάγκη συλλογικής δράσης και διεκδίκησης της διεθνούς αναγνώρισης αυτής της ιστορικής τραγωδίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων ως «τεράστιο εθνικό τραύμα», τονίζοντας ότι αποτελεί χρέος όλων των Ελλήνων να παραμείνουν ενωμένοι στον αγώνα για τη δικαίωση της μνήμης των θυμάτων και την ανάδειξη της αλήθειας στη διεθνή κοινότητα. Επισήμανε ότι η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας δεν είναι μόνο εθνικός, αλλά και πανανθρώπινος στόχος, καθώς αφορά τον σεβασμό της ιστορικής μνήμης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συμμετοχή του στο τουρνουά σκάκι αποτέλεσε μια πράξη τιμής προς τους Ποντίους που χάθηκαν, αλλά και ένα κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα, ώστε να μην ξεχαστεί αυτή η σκοτεινή σελίδα της ιστορίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρέπει ενωμένοι όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη διεθνή αναγνώριση αυτής της τραγωδίας που έχει στιγματίσει την ιστορία του ελληνισμού».

 

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR