spot_img
16.8 C
Rafina
Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Συμμετοχή της Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρας Τσεβά στην ημερίδα του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων – rpn

 

 

 

Η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου συμμετείχε στην ημερίδα του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων με θέμα «Εκπόνηση Σχεδίων Αστικής Ανθεκτικότητας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων και τις σύγχρονες προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι ΟΤΑ.

Η ημερίδα περιλάμβανε ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες και θεσμικούς εκπροσώπους, ενώ σε συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» τέθηκαν θέματα όπως η προσαρμογή των πόλεων στην αντιμετώπιση πλημμυρικών κινδύνων, η ανθεκτικότητα των οικοσυστημάτων και η βιώσιμη κινητικότητα.

Σε δήλωσή της, η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου υπογράμμισε:

«Η Ραφήνα και το Πικέρμι, ως περιοχές που έχουν ήδη βιώσει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, οφείλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού και της πρόληψης. Η συμμετοχή μας στο δίκτυο ανθεκτικών πόλεων και σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι στρατηγική επιλογή. Στόχος μας είναι η ενίσχυση των υποδομών, η ασφάλεια των πολιτών και η δημιουργία ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος με αντοχή στον χρόνο και τις προκλήσεις».

Αυτή την εβδομάδα

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

ΝΕΑ

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR