spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Τρίκαλα: Σήμερα η κηδεία του 30χρονου που πνίγηκε στη Λευκάδα – Η μοιραία μάχη με τα κύματα στο Κάθισμα – rpn

 

 

 

Η τραγωδία συνέβη λίγες ημέρες πριν από τον γάμο του – Συγκλονίζει το βίντεο από την παραλία

Βαρύ είναι το πένθος στα Τρίκαλα, καθώς σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και ολόκληρη η τοπική κοινωνία αποχαιρετούν τον 30χρονο Στέφανο Κέμο, ο οποίος έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στη θάλασσα της Λευκάδας, λίγες μόλις ημέρες πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του.

Η κηδεία του άτυχου νέου τελείται στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Σωτήρα Τρικάλων, παρουσία των συντετριμμένων γονιών του, Κώστα και Δάφνης Κέμου, της αδερφής του, της συντρόφου του Μάρθας, με την οποία ετοιμάζονταν να παντρευτούν στις 14 Ιουνίου, καθώς και πλήθους συγγενών και φίλων που δεν μπορούν να πιστέψουν το αναπάντεχο κακό.

Ένας γάμος που έγινε τραγωδία

Ο Στέφανος είχε οργανώσει ένα ταξίδι στη Λευκάδα με φίλους του, ως bachelor πάρτι λίγο πριν τον γάμο του. Ήθελε να γιορτάσει ξέγνοιαστα με τα αγαπημένα του πρόσωπα, όμως η μοίρα του επεφύλασσε τραγική κατάληξη. Παρά τις προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και επικίνδυνο κυματισμό, αποφάσισε να κολυμπήσει στην παραλία Κάθισμα, όπου δυστυχώς δεν υπήρχε ναυαγοσώστης, καθώς η επίσημη περίοδος φύλαξης ξεκινά από 1η Ιουνίου.

Η μάχη με τα κύματα

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε από την παραλία, στο οποίο καταγράφεται η προσπάθεια παρευρισκομένων να τον βοηθήσουν. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ο κόσμος του φώναζε να παραμείνει ήρεμος, ενώ ένας άνδρας έφτασε σε απόσταση αναπνοής για να τον σώσει, αλλά ένα δυνατό κύμα τον απέσπασε και πάλι προς τα ανοιχτά.

«Εκείνη την ώρα ήταν ζωντανός, προσπαθούσε να βγει προς τα έξω, να κρατηθεί. Του φωνάζαμε όλοι “μην κουράζεσαι, ηρέμησε”», είπε ένας μάρτυρας. Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο Στέφανος δεν τα κατάφερε.

Τραγωδία μέσα στη χαρά

Το τραγικό νέο έγινε γνωστό στη σύντροφό του Μάρθα ενώ βρισκόταν στην Κύθνο για το δικό της bachelorette με την παρέα της. Μαζί της ήταν και η αδερφή του Στέφανου. Οι στιγμές που ακολούθησαν θύμισαν αρχαία τραγωδία, καθώς το όνειρο της κοινής τους ζωής κατέρρευσε σε μια στιγμή.

Οι γονείς του Στέφανου, εκείνη την ώρα στα Τρίκαλα, ετοίμαζαν με ενθουσιασμό τις τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου. Η τελετή ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου στο Μεσολόγγι, με την δεξίωση να έχει ήδη οργανωθεί σε ξενοδοχείο, όπου θα φιλοξενούνταν καλεσμένοι από την ιδιαίτερη πατρίδα του ζευγαριού.

Αναζητούνται ευθύνες

Το τραγικό συμβάν έχει προκαλέσει οργή και ερωτήματα για την έλλειψη ναυαγοσωστικής κάλυψης σε μια τόσο δημοφιλή παραλία, ειδικά όταν υπάρχουν προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Πολλοί μιλούν για αμέλεια και ζητούν να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους.

Ο χαμός του Στέφανου Κέμου βύθισε στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την κοινότητα των Τρικάλων, που σήμερα τον συνοδεύει στο τελευταίο του ταξίδι. Ένα ταξίδι που δεν έπρεπε ποτέ να γίνει.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR