spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Θλίψη στη Νέα Μάκρη για τον θάνατο του Πέτρου Κατσή – rpn

 

 

 

Βαθιά θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Νέας Μάκρης η είδηση του θανάτου του Πέτρου Κατσή, μιας εμβληματικής μορφής με μακρά πορεία στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της περιοχής.

Ο Πέτρος Κατσής, επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και ενεργό στέλεχος του κινήματος, υπήρξε σταθερά παρών σε κάθε διεκδίκηση που αφορούσε τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων και των κατοίκων. Πολύτεκνος, ιδεολόγος, αγωνιστής και έντιμος κομμουνιστής, είχε κερδίσει την εκτίμηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Γεννημένος στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας, αφιέρωσε τη ζωή του στη συλλογική δράση και στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Ήταν μέλος της Επιτροπής Ειρήνης, της Λαϊκής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση των Προβλημάτων των Ανέργων, καθώς και ιδρυτικό μέλος της «Επιτροπής κατά του Τσιμεντονησίου». Ξεχώρισε, επίσης, για τη συμβολή του στους αγώνες υπέρ της ενίσχυσης και της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, είχε θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Μαραθώνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Σπύρο Ηλία.

Ο Πέτρος Κατσής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στους οικείους του, αλλά και σε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί του σε δεκαετίες κοινωνικών αγώνων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον συναγωνιστή Πέτρο Κατσή, που υπήρξε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων και πρόεδρος του Παραρτήματος Παλλήνης.

Τον Πέτρο τον διέκρινε η σταθερότητα, η συνέπεια και η αταλάντευτη στάση του στην προώθηση της ταξικής γραμμής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πάλεψε ακούραστα για τα δικαιώματα των οικοδόμων και της εργατικής τάξης συνολικά.

Η δράση του δεν περιοριζόταν μόνο στους χώρους δουλειάς. Ως στέλεχος του Συνδικάτου, συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις και στους αγώνες για τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική οικογένεια, δίνοντας πάντα το παρών με ήθος και αποφασιστικότητα.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους συναγωνιστές του.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR