spot_img
11.3 C
Rafina
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ραφήνα–Πικέρμι: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση – Έργα με αποτύπωμα

 

 

 

           Βίκυ Καβαλλάρη: «Περνάμε από τα λόγια στις πράξεις»

Η Ανατολική Αττική αλλάζει σελίδα. Ως Περιφέρεια Αττικής, με τον Νίκο Χαρδαλιά στο τιμόνι, έχουμε αποφασίσει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τη λογική των εξαγγελιών και να περάσουμε στη λογική των αποτελεσμάτων. Η Ραφήνα και το Πικέρμι αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο δυναμικούς αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειας, με έργα που είτε βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη είτε προχωρούν σε φάση ολοκλήρωσης και ωρίμανσης.

Ως πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Περιφερειακή Σύμβουλος και σήμερα μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΣΟΣΣΧΕ), γνωρίζω πολύ καλά τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής. Και μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, βλέπουμε έναν συνολικό σχεδιασμό να μετατρέπεται σε έργο.

Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, μία περιοχή με ιδιαίτερη ιστορική και κοινωνική βαρύτητα, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση κρίσιμων υποδομών. Το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο, ένα έργο που παρέμεινε για πολλά χρόνια ανενεργό, πλέον προχωρά, ώστε η Ραφήνα να αποκτήσει επιτέλους έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, εκπαίδευσης και δημιουργίας.

Παράλληλα, η περιοχή αναβαθμίζεται μέσα από εκτεταμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο. Οι στοχευμένες αποκαταστάσεις και ασφαλτοστρώσεις σε βασικούς και τοπικούς δρόμους δεν είναι απλώς έργα καθημερινότητας, είναι έργα ασφάλειας, εξυπηρέτησης και αξιοπρέπειας για τον πολίτη. Υποδομές που μπορεί να μην φαίνονται «μεγάλες», αλλά αλλάζουν άμεσα την καθημερινότητα.

Σε αυτά προστίθεται και ένα εμβληματικό έργο για την Αττική, το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο στη Ραφήνα. Πρόκειται για μια αναπτυξιακή παρέμβαση που δίνει νέα ταυτότητα στην περιοχή, δημιουργεί ευκαιρίες, στηρίζει τα άτομα με αναπηρία και φέρνει έναν νέο αθλητικό και κοινωνικό ρόλο για την Ανατολική Αττική. Είναι ένα έργο που υπερβαίνει τον Δήμο και αφορά ολόκληρη την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε σειρά παρεμβάσεων που θωρακίζουν τη Ραφήνα-Πικέρμι από πλημμυρικούς κινδύνους. Οι μελέτες και οι εργασίες για τα ρέματα, η οριοθέτηση, οι διευθετήσεις, αποτελούν μέρος μιας συνολικής στρατηγικής για την κλιματική ανθεκτικότητα, που ο Περιφερειάρχης έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα. Με βάση τα φαινόμενα των τελευταίων ετών, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς σταθερές υποδομές προστασίας.

Θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα έργα δεν είναι αποσπασματικές δράσεις. Ανήκουν σε έναν ενιαίο σχεδιασμό που στοχεύει σε τρεις άξονες: ασφάλεια – ποιότητα ζωής – ανάπτυξη. Και αυτός ο σχεδιασμός δεν μένει στα χαρτιά. Προχωρά.

Η Ραφήνα και το Πικέρμι αξίζουν μια νέα εποχή. Με σύγχρονα έργα, κοινωνική ευαισθησία και πραγματικό σεβασμό προς τους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και, υπό την καθοδήγησή του, όλη η ομάδα μας, με σταθερό βηματισμό και επιμονή, υλοποιούμε ακριβώς αυτό, μια περιοχή που αναβαθμίζεται, θωρακίζεται και αναπτύσσεται, με έργα που αφήνουν μόνιμο αποτύπωμα για τις επόμενες γενιές.

Εφημερίδα POLIS

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Κουμπαράς αγάπης για τον Ερνάλντο – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΡΑΝΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του...

Φωτιά ξέσπασε στο κέντρο της Ραφήνας σε κατάστημα οπτικών (φωτο) – rpn

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στο...

”Φάμπρικα”: Σπίτι όπως το ονειρεύεσαι. Έπιπλα όπως πρέπει να είναι

Σαλόνι, τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα, μελέτη. Όχι απλά έπιπλα. Το σπίτι σου,...

Δήμητρα Τσεβά στην POLIS: «Η ισχυρότερη συμμαχία είναι με τους πολίτες – και τη χτίζουμε καθημερινά»

Η Δήμητρα Τσεβά δεν είναι ένα πρόσωπο που εμφανίστηκε...

Η κοινωνία έβαλε βαθμό: Αναλυτικά τα αποτελέσματα των διαδικτυακών γκάλοπ για τις αντιδημαρχίες

Τι αποτυπώνουν τα διαδικτυακά γκάλοπ σε Ραφήνα–Πικέρμι, Μαραθώνα και...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Κουμπαράς αγάπης για τον Ερνάλντο – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΡΑΝΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του...

”Φάμπρικα”: Σπίτι όπως το ονειρεύεσαι. Έπιπλα όπως πρέπει να είναι

Σαλόνι, τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα, μελέτη. Όχι απλά έπιπλα. Το σπίτι σου,...

Η κοινωνία έβαλε βαθμό: Αναλυτικά τα αποτελέσματα των διαδικτυακών γκάλοπ για τις αντιδημαρχίες

Τι αποτυπώνουν τα διαδικτυακά γκάλοπ σε Ραφήνα–Πικέρμι, Μαραθώνα και...

ΑΔΕΔΥ: Aπεργιακή κινητοποίηση σε Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις – «Η ανάπτυξή τους τσακίζει την ζωή μας»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στο Σύνταγμα,...

Πηγή Δεβετζή για τροχαίο: Ευτυχώς ήρθαν οι αγρότες από τα μπλόκα να με βοηθήσουν

Για το τροχαίο ατύχημα που είχε σε τούνελ της Εγνατίας Οδού...

RPN.GR