spot_img
15.6 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
spot_img

«Η Αλίκη δεν έχει ταυτοποιηθεί, ας προσευχόμαστε» λέει ο αδερφός της 15χρονης που ήταν στο μοιραίο μπαρ του Κραν Μοντανά – rpn

Σε αγωνία παραμένει η οικογένεια της 15χρονης Αλίκης Καλλέργη, μετά τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε την Πρωτοχρονιά σε μπαρ στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας. Παρά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, η σορός της ανήλικης δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί επισήμως.Την έκκληση να συνεχιστούν οι προσευχές απηύθυνε ο αδερφός της, Ρομέν Καλλέργης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η Αλίκη δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», έγραψε, αποτυπώνοντας το κλίμα αγωνίας και αναμονής που βιώνει η οικογένεια.

 

 

 

Η 15χρονη διασκέδαζε μαζί με φίλες της στο μπαρ Le Constellation, όπου ξέσπασε η καταστροφική φωτιά, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 40 νεκρούς, στην πλειονότητά τους εφήβους. Η Αλίκη, που διαθέτει διπλή υπηκοότητα – ελληνική και ελβετική – ζει μόνιμα στην Ελβετία με την οικογένειά της.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο Ρομέν Καλλέργης περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Όπως ανέφερε, όταν έφτασε έξω από το κλαμπ αντίκρισε εικόνες χάους, με λιπόθυμα παιδιά στο έδαφος, κραυγές πανικού και ασφυκτική κατάσταση στην έξοδο, η οποία – όπως τόνισε – ήταν εξαιρετικά μικρή για τον αριθμό των παρευρισκόμενων.

Παράλληλα, κατήγγειλε σοβαρές παραλείψεις ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι στο μπαρ υπήρχαν ανήλικοι ηλικίας ακόμη και 13 ετών, στους οποίους σερβιριζόταν αλκοόλ, χωρίς να υπάρχει επαρκής έλεγχος ή ασφάλεια. «Η είσοδος ήταν ανοιχτή για όλους. Αυτό είναι παράνομο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη φόρτιση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις μία ώρα πριν από την τραγωδία, ο Ρομέν είχε τραβήξει την τελευταία φωτογραφία με την αδερφή του στο Κραν Μοντανά — μια εικόνα που πλέον λειτουργεί ως σιωπηλό ντοκουμέντο μιας νύχτας που δεν έπρεπε ποτέ να τελειώσει έτσι.

Οι έρευνες των ελβετικών Αρχών συνεχίζονται, τόσο για την ταυτοποίηση των θυμάτων όσο και για τα αίτια της πυρκαγιάς. Μέχρι τότε, η οικογένεια της Αλίκης ζει ανάμεσα στην ελπίδα και στον φόβο, περιμένοντας μια απάντηση που καμία οικογένεια δεν θα έπρεπε να χρειαστεί να ζητήσει.

elvetia
«Η Αλίκη δεν έχει ταυτοποιηθεί, ας προσευχόμαστε» λέει ο αδερφός της 15χρονης που ήταν στο μοιραίο μπαρ του Κραν Μοντανά

Αυτή την εβδομάδα

Ο Μπραντ Πιτ στη Νέα Μάκρη: Γυρίσματα στον Ναυτικό Όμιλο και στο ιστορικό ξενοδοχείο Nireus

Κινηματογραφικό «αέρα» Χόλυγουντ έχει φέρει στη Νέα Μάκρη η...

Ανανέωση με balayage στο Κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι

Το balayage παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές...

Τριγλία Ραφήνας – Κρυονέρι: Όλοι στο γήπεδο την Κυριακή

Σημαντικό παιχνίδι δίνει η Τριγλία Ραφήνας την Κυριακή 15...

Τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 13/3

Αναλυτικά τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 13/3 Αγαπητέ μου Κριέ, η...

ΝΕΑ

Ανανέωση με balayage στο Κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι

Το balayage παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές...

Τριγλία Ραφήνας – Κρυονέρι: Όλοι στο γήπεδο την Κυριακή

Σημαντικό παιχνίδι δίνει η Τριγλία Ραφήνας την Κυριακή 15...

Τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 13/3

Αναλυτικά τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 13/3 Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση στον 20χρονο στην Καλαμαριά

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση στον 20χρονο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης εξασφάλισε το ΕΡΤnews. Στα...

RPN.GR