spot_img
20.1 C
Rafina
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης ύστερα από ανακοπή – rpn

 

 

 

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 74 ετών ο Γιώργος Παπαδάκης, ένας από τους πιο εμβληματικούς δημοσιογράφους και παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης.
Ο Γιώργος Παπαδάκης μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Παρά τις επίμονες προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει στη ζωή.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε βαθιά θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο και στο τηλεοπτικό κοινό, που επί δεκαετίες τον είχε συνδέσει με το πρωινό ξύπνημα, την ενημέρωση και έναν τρόπο τηλεόρασης λιγότερο φανταχτερό και περισσότερο ανθρώπινο.


Μια διαδρομή που έγραψε ιστορία

Ο Γιώργος Παπαδάκης γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1951 στο Χαλάνδρι και καταγόταν από την Κρήτη. Η δημοσιογραφία δεν του χαρίστηκε· την κέρδισε. Πριν μπει στα στούντιο, δούλεψε σε οικοδομές, περίπτερα και σε κάθε λογής μεροκάματο, για να στηρίξει την οικογένειά του. Αυτή η εμπειρία τον σημάδεψε και εξηγεί γιατί ποτέ δεν φόρεσε τον μανδύα του «σταρ».

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στο ραδιόφωνο, ενώ ακολούθησε ο έντυπος Τύπος. Η τηλεόραση ήρθε αργότερα, αρχικά μέσα από την ΕΡΤ και στη συνέχεια από τον ΑΝΤ1, όπου έδεσε το όνομά του με την εκπομπή που έγινε συνώνυμο της πρωινής ενημέρωσης.


Το «Καλημέρα Ελλάδα» και το αποτύπωμα μιας εποχής

Για 34 χρόνια, το «Καλημέρα Ελλάδα» δεν ήταν απλώς εκπομπή. Ήταν ραντεβού. Από το 1992 και έπειτα, ο Γιώργος Παπαδάκης βρέθηκε σταθερά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης, καθορίζοντας ύφος, ρυθμό και θεματολογία. Χωρίς κραυγές, χωρίς τηλεοπτικό ναρκισσισμό. Με ερωτήσεις ευθείες, συχνά άβολες, αλλά αναγκαίες.

Η συμβολή του στην ενημέρωση δεν μετριέται μόνο σε τηλεθεάσεις, αλλά στο ότι μεγάλωσε γενιές τηλεθεατών με μια πιο γειωμένη εκδοχή δημοσιογραφίας.


Το τελευταίο «Καλημέρα»

Η τελευταία εκπομπή του, τον Ιούλιο, είχε τον χαρακτήρα ιστορικού αποχαιρετισμού. Συγκινημένος, αλλά καθόλου θεατρινίστικος, αποχαιρέτησε το κοινό λέγοντας το τελευταίο «Καλημέρα Ελλάδα», κλείνοντας έναν κύκλο που δύσκολα θα επαναληφθεί με την ίδια βαρύτητα στην ελληνική τηλεόραση.


Ο άνθρωπος πίσω από την κάμερα

Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του και τους γιους του, ενώ είχε ήδη γίνει και παππούς. Μακριά από τα φώτα, παρέμενε πιστός στην απλότητα που τον χαρακτήριζε σε όλη του τη ζωή.


Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν ήταν απλώς ένας παρουσιαστής που «έφυγε». Ήταν μια ολόκληρη σχολή. Και με τον θάνατό του κλείνει οριστικά ένα κεφάλαιο της ελληνικής τηλεόρασης που δύσκολα θα ξαναγραφτεί με τους ίδιους όρους.

Αυτή την εβδομάδα

Λαμπρά Θεοφάνια στη Ραφήνα – Δοξολογία, πομπή και ρίψη του Τίμιου Σταυρού στο λιμάνι – πολλά βίντεο+φωτο RPN

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στη Ραφήνα,...

Απογοητευμένοι οι αγρότες από τα μέτρα της κυβέρνησης

Την έντονη αντίδραση των αγροτών έχουν προκαλέσει ήδη τα...

Βόμβα Αταμάν: “Αν δεν κατακτήσουμε την EuroLeague ή το πρωτάθλημα θα φύγω από την Αθήνα”

Πριν από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με την...

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου προχωρά αυτόνομα σε νομική δράση απέναντι στο Ελευθέριος Βενιζέλος – rpn

Το πολιτικό αδιέξοδο της διοίκησης Τσεβά και οι αναγκαστικές...

ΝΕΑ

Απογοητευμένοι οι αγρότες από τα μέτρα της κυβέρνησης

Την έντονη αντίδραση των αγροτών έχουν προκαλέσει ήδη τα...

RPN.GR