spot_img
11.6 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου

 

 

 

Βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, έντονο ψύχος και πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που θα επηρεάσει τη χώρα μας από το πρωί της Κυριακής 5/1.

Πιο αναλυτικά, βροχές θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5/1 στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά στα νότια θα ενισχυθούν. Παράλληλα, από το πρωί βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νότια Χαλκιδική και στη Θράκη, φαινόμενα τα οποία στη συνέχεια θα επεκταθούν στο Κεντρικό Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο ενώ προς το βράδυ θα επηρεάσουν και το Νότιο Αιγαίο.  Από το μεσημέρι κι έπειτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, της Βόρειας Εύβοιας και της Κεντρικής και Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, και προς το βράδυ στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία έως το μεσημέρι και τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Ήπειρο από το μεσημέρι.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται κατά το τρίωρο 5/1/2020, 23:00 – 6/1/2020, 02:00, ενώ σημειώνονται και οι περιοχές των κυριοτέρων φαινόμενων.

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στο Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο και θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάσει πτώση που στα βόρεια θα φτάνει τους 4 με 6 βαθμούς.

Την Δευτέρα των Θεοφανείων (6/1) αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ολικός παγετός σε ορεινές αλλά και ημιορεινές  περιοχές, χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και Βορειοανατολική Πελοπόννησο που γρήγορα θα περιοριστούν στην Αττική και στην Εύβοια, ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου  και περαιτέρω ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα φτάνουν τα 10 μποφόρ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό της Δευτέρας των Θεοφανείων (6/1) μπορείτε να βρείτε σε επόμενες ανακοινώσεις μας.

Πηγή: https://www.meteo.gr/


Αυτή την εβδομάδα

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Πόντου Ραφήνας έκοψε την βασιλόπιτα – rpn

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε...

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Νέα Μάκρη: Επίσημη ονοματοδοσία οδού «Ιωάννη και Κυριάκου Δαμιανόγλου» στον Προβάλινθο – rpn

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθύ σεβασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον...

ΝΕΑ

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Πόντου Ραφήνας έκοψε την βασιλόπιτα – rpn

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε...

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

RPN.GR