spot_img
17.2 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Απάντηση του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για το άρθρο του RPN σχετικά με τη βλάβη υδροδότησης στο 3ο ΕΚ Ανατολικής Αττικής

 

 

Το θέμα ανέδειξε το RPN.GR με σχετικό μας άρθρο το οποίο ξεσήκωσε θύελλα.

Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι ότι μιλήσαμε με μαθητές που ήταν εξοργισμένοι με την κατάσταση. Ο δήμος απάντησε με το δελτίο τύπου που ακολουθεί:

Ο Δήμος Ραφήνας‑Πικερμίου, με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές για τη λειτουργία του 3ου ΕΚ Ανατολικής Αττικής, οφείλει να αποκαταστήσει την πραγματικότητα με σαφήνεια.
Χθες, 10 Φεβρουαρίου 2026, σημειώθηκε σοβαρή βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης, η οποία διήρκεσε από τις 08:30 έως τις 14:00. Τα συνεργεία του Δήμου παρενέβησαν και αποκατέστησαν μια δύσκολη βλάβη πλήρως εντός της ημέρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθ’ όλη τη διάρκεια, κανένας μαθητής ή μαθήτρια ΔΕΝ έμεινε χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό με εμφιαλωμένα νερά, ενώ παραδόθηκαν δοχεία νερού αποκλειστικά για χρήση τουαλετών, ώστε να διασφαλιστούν συνθήκες υγιεινής μέχρι την αποκατάσταση.

Οι εντυπώσεις περί «αδιαφορίας» δεν ανταποκρίνονται στα γεγονότα· διαψεύδονται από την ίδια την καθημερινότητα. Στο τελευταίο Σχολικό Συμβούλιο, παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών, Διευθύντρια σχολικής μονάδας ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις. Ειδική αναφορά έγινε στη μόνωση της ταράτσας, ένα χρόνιο πρόβλημα που δεν είχε επιλυθεί και είχε προκαλέσει επανειλημμένες εισροές υδάτων. Όπως τόνισε, παρά τις δύο πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, δεν εισήλθε ούτε σταγόνα νερού στο σχολείο.

Αντίστοιχα, ευχαριστίες εκφράστηκαν για τις ενεργές συμβάσεις προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, γραφικής ύλης και βασικών λειτουργικών αναγκών, καθώς και για τη συντήρηση όλων των κλιματιστικών μονάδων – επιδαπέδιων και επιτοίχιων – μετά από χρόνια εκκρεμότητας.

Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα. Η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στα σχολεία είναι διαρκής και μετρήσιμη. Δεν μπορεί να διακινούνται αυθαίρετα συμπεράσματα και να ακυρώνεται ολόκληρο το έργο μιας δημοτικής αρχής από το πρόβλημα που δημιούργησε μία σοβαρή βλάβη.

Αυτή την εβδομάδα

Λαύριο: Πέντε καταγγελίες πριν από την επίθεση με μαχαίρι – Στο μικροσκόπιο οι περιοριστικοί όροι

Οι πέντε καταγγελίες που είχαν προηγηθεί και η σύλληψη...

Πανδαισία Πικερμίου: Τέσσερις νέες γεύσεις για το σνακ της ημέρας!

Το διάλειμμα θέλει τη νοστιμιά του! Η Πανδαισία Πικερμίου...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Σοβαρό τροχαίο στην παλαιά εθνική Αθηνών–Κορίνθου: Δύο βαριά τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο με δύο βαριά τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά...

Flydubai: Καταγγελίες για εξτρεμιστικές και μισογυνικές αναρτήσεις του συγκυβερνήτη

Νέα στοιχεία για το παρελθόν του συγκυβερνήτη που κατηγορείται...

ΝΕΑ

Πανδαισία Πικερμίου: Τέσσερις νέες γεύσεις για το σνακ της ημέρας!

Το διάλειμμα θέλει τη νοστιμιά του! Η Πανδαισία Πικερμίου...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Σοβαρό τροχαίο στην παλαιά εθνική Αθηνών–Κορίνθου: Δύο βαριά τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο με δύο βαριά τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά...

Flydubai: Καταγγελίες για εξτρεμιστικές και μισογυνικές αναρτήσεις του συγκυβερνήτη

Νέα στοιχεία για το παρελθόν του συγκυβερνήτη που κατηγορείται...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ,...

Ραφήνα: Η τέχνη της αγιογραφίας ενώνει όλες τις ηλικίες στην έκθεση της Παντοβασίλισσας

Μια συνάντηση αφιερωμένη στην τέχνη της αγιογραφίας πραγματοποιήθηκε το...

RPN.GR