Αυξημένη και ιδιαίτερα προβληματική είναι η κίνηση στους δρόμους της Αττικής το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω της μαζικής εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Οι βασικοί οδικοί άξονες έχουν «κοκκινίσει», με τους οδηγούς να χρειάζονται υπομονή και… γερά νεύρα.
Ουρές χιλιομέτρων καταγράφονται στην άνοδο του Κηφισού, από το Φάληρο έως τη Νέα Φιλαδέλφεια, με την κίνηση να διεξάγεται σημειωτόν. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και οι κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, όπου το μποτιλιάρισμα είναι εκτεταμένο και οι χρόνοι μετακίνησης αυξημένοι.
Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Αττική Οδό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σημειώνονται καθυστερήσεις που φτάνουν έως και τα 30 λεπτά, κυρίως στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από Κάντζα έως Κηφισίας, καθώς η κυκλοφορία αυξάνεται συνεχώς όσο πλησιάζει το βράδυ.
Οι αρμόδιες αρχές συνιστούν στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και, όπου είναι δυνατόν, να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές. Η εικόνα της κυκλοφορίας μεταβάλλεται διαρκώς, με την έξοδο του τριημέρου να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.
































