Μήνυμα για «μία δυναμικότερη αντιπαράθεση της πολιτείας με το βαθύ κράτος» στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη «σκιά» των ραγδαίων εξελίξεων γύρω από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την εμπλοκή κι άλλων «γαλάζιων» βουλευτών στις τρεις νέες δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, που πυροδότησαν τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μετά τις παραιτήσεις των πρών υπουργών, κκ. Τσιάρα, Βαρτζόπουλου και Κεφαλογιάννη.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη σημερινή κυριακάτικη ανασκόπησή του, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών, αύριο (06/04) θα απευθύνει σχετικό τηλεοπτικό μήνυμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης θα δίνει το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, των κυβερνητικών αλλαγών και πρωτοβουλιών.
«Ύστερα από επτά χρόνια διακυβέρνησης, το πιο εύκολο θα ήταν να μιλάμε μόνο για κατακτήσεις. Όμως, η αληθινή ευθύνη κρίνεται στις στιγμές που αναμετριόμαστε με τις διαχρονικές και διακομματικές παθογένειες του τόπου, όπως και με τις δικές μας αστοχίες. Δύο στοιχεία που συναντήθηκαν, δυστυχώς, στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μιλώ, μάλιστα, σε χρόνο αόριστο, καθώς όσα απασχολούν την επικαιρότητα, τώρα, έχουν, ήδη ξεπεραστεί μετά την απορρόφηση του άρρωστου αυτού οργανισμού από την ΑΑΔΕ.
Σήμερα, για παράδειγμα, οι αποζημιώσεις καθορίζονται ψηφιακά χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη παρέμβαση. Ενώ οι σχετικές μετρήσεις δεν γίνονται, πια, από παράγοντες επιρρεπείς σε πιέσεις. Αλλά από δορυφόρους οι οποίοι ελέγχουν τις καλλιέργειες και από σύγχρονα μέσα που καταμετρούν το ζωικό κεφάλαιο», τονίζει αρχικά στην κυριακάτικη εβδομαδιαία ανασκόπησή του.
Και προσθέτει: «Τα διδάγματα, ωστόσο, από αυτήν την αρνητική εμπειρία παραμένουν. Όχι μόνο για την πιο αποτελεσματική και πιο δίκαιη στήριξη των αγροτών μας. Αλλά και ως νέα αφετηρία για μία δυναμικότερη αντιπαράθεση της Πολιτείας με το «Βαθύ Κράτος». Γι’ αυτά, όμως, θα τοποθετηθώ πολύ αναλυτικότερα αύριο».
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση απορρίπτει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, τις οποίες ζητά η αντιπολίτευση.
«Σε καμία περίπτωση, θα ήταν το λιγότερο ανεύθυνο να προκαλούσαμε εμείς εκλογές επειδή πάνε καλά οι δημοσκοπήσεις. Αυτό δεν εκφράζει ως λογική ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τη ΝΔ» ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.































