Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της Ρόδος στη 57χρονη μητέρα και την 26χρονη κόρη της, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στ’ Αφάντου.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, στο κοιμητήριο της Ρόδου, μέσα σε βαρύ κλίμα οδύνης για την τοπική κοινωνία.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τις ακριβείς συνθήκες της μοιραίας σύγκρουσης, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
Σε βάρος του 44χρονου οδηγού που φέρεται να εμπλέκεται στο δυστύχημα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχεται ότι κινούνταν με ταχύτητα πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, ωστόσο υποστηρίζει πως το όχημα των θυμάτων παραβίασε κόκκινο σηματοδότη επιχειρώντας αναστροφή προς τη Λίνδο.
Οι ισχυρισμοί αυτοί εξετάζονται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας, ενώ η Τροχαία επιχειρεί να ανασυνθέσει καρέ-καρέ το δυστύχημα. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται η ταχύτητα των οχημάτων, η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, αλλά και οι κινήσεις των οδηγών λίγο πριν τη σύγκρουση.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές πανικού, κάνοντας λόγο για όχημα που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών που επικαλούνται τηλεοπτικές εκπομπές, η BMW ενδέχεται να κινούνταν ακόμη και με 140 χλμ./ώρα, σε δρόμο όπου το όριο ταχύτητας είναι 60 χλμ./ώρα.
Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο δυσλειτουργίας των φαναριών στη διασταύρωση, στοιχείο που ενδέχεται να αποδειχθεί κρίσιμο για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Η συνοδηγός του οχήματος του 44χρονου, η οποία τραυματίστηκε στο δυστύχημα, δήλωσε πως παραμένει σε κατάσταση σοκ, περιγράφοντας τόσο τα ψυχολογικά όσο και τα σωματικά τραύματα που αντιμετωπίζει μετά τη φονική σύγκρουση.
Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο που έχει έρθει στο φως καταγράφει τον ανατριχιαστικό ήχο της πρόσκρουσης, λίγα δευτερόλεπτα πριν επικρατήσει χάος στην περιοχή. Ένα ακόμη τροχαίο που θυμίζει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η άσφαλτος στην Ελλάδα συνεχίζει να γράφει τραγωδίες με ταχύτητα μεγαλύτερη από όση αντέχει η κοινωνία.
































