Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,5 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Αιτωλικού, με χρονική διαφορά μόλις ενός λεπτού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε στις 10:45 και είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 11 χιλιόμετρα.
Ένα λεπτό αργότερα, στις 10:46, ακολούθησε δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος περίπου πέντε χιλιομέτρων.
Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίστηκε σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Αγρίνιο και 44 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Πάτρας.
Στην ίδια περιοχή είχε καταγραφεί τη Δευτέρα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο επίσης το Αιτωλικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.































