spot_img
31.8 C
Rafina
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Θεσσαλονίκη: Στάση καταπλάκωσε γυναίκα μετά τη σύγκρουση δύο λεωφορείων του ΟΑΣΘ- 4 τραυματίες

Σοβαρότερα, αλλά εκτός κινδύνου, νοσηλεύονται μία 60χρονη και μία 21χρονη

 

 

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή δύο λεωφορείων του ΟΑΣΘ σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις γυναίκες και να προκληθεί αναστάτωση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λεωφορείο της γραμμής 57 είχε ακινητοποιηθεί σε στάση για την επιβίβαση και την αποβίβαση επιβατών. Πίσω του κινούνταν λεωφορείο της γραμμής 28, το οποίο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, επιχείρησε να προσεγγίσει τη στάση από τη δεξιά πλευρά.

Κατά την κίνηση αυτή, το δεύτερο όχημα φέρεται να προσέκρουσε στην εγκατάσταση της στάσης, η οποία κατέρρευσε πάνω σε ανθρώπους που περίμεναν στο σημείο.

«Είδαμε τη στάση να πέφτει πάνω σε μια κοπέλα»

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν την πρόσκρουση, αναφέροντας ότι η κατασκευή της στάσης έπεσε πάνω σε νεαρή γυναίκα.

«Είδαμε με τα μάτια μας όλη τη στάση να πέφτει κυριολεκτικά πάνω σε μια κοπέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν τις τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Σοβαρότερα τραυματισμένες μία 60χρονη και μία 21χρονη

Η 60χρονη φέρεται να έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η 21χρονη, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες καταπλακώθηκε από τη στάση, υπέστη κατάγματα στη λεκάνη και στα κάτω άκρα.

Οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση, ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Αμφότερες βρίσκονταν στη στάση την ώρα του ατυχήματος.

Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν μία 50χρονη και μία 17χρονη, οι οποίες επέβαιναν σε ένα από τα λεωφορεία.

Έρευνα της Τροχαίας για τα αίτια

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Η Τροχαία Θεσσαλονίκης διενεργεί προανάκριση και λαμβάνει καταθέσεις από τους οδηγούς, τους επιβάτες και τους αυτόπτες μάρτυρες.

Παράλληλα, αναζητείται και συγκεντρώνεται υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών επιχειρήσεων, προκειμένου να αποτυπωθούν οι κινήσεις των δύο λεωφορείων και να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πρόσκρουση.

Λεωφορείο Θεσσαλονίκη
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -

Αυτή την εβδομάδα

Τριγλία Ραφήνας: Συνέντευξη Τύπου και κλήρωση για τα «Χρυσοστόμεια 2026»

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026, στις 20:00, θα πραγματοποιηθούν...

Πικέρμι: Νέα αιφνιδιαστική διακοπή νερού σήμερα στην Διώνη – Καταγγελία αναγνώστη για ζημιά από εργολάβο

Την έντονη διαμαρτυρία του για νέα, απροειδοποίητη διακοπή υδροδότησης...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 10 έως και 16 Σεπτεμβρίου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΙΑ 2026: Ποδοσφαιρική συνάντηση μνήμης και τιμής στη Ραφήνα

Τέσσερα ιστορικά προσφυγικά σωματεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για...

Από 18 Σεπτεμβρίου επεκτείνεται η αστική συγκοινωνία στη Ραφήνα – Ενισχύεται η σύνδεση με Μετρό και Προαστιακό

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου χαιρετίζει την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για...

ΝΕΑ

Τριγλία Ραφήνας: Συνέντευξη Τύπου και κλήρωση για τα «Χρυσοστόμεια 2026»

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026, στις 20:00, θα πραγματοποιηθούν...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 10 έως και 16 Σεπτεμβρίου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΙΑ 2026: Ποδοσφαιρική συνάντηση μνήμης και τιμής στη Ραφήνα

Τέσσερα ιστορικά προσφυγικά σωματεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για...

Μήπως κουράστηκες να είσαι αυτός που τα καταφέρνει πάντα; Τι λέει η ψυχολογία

Μήπως κουράστηκες να είσαι αυτός που τα καταφέρνει πάντα; Κάποιοι...

Χρυσοχοΐδης: Ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» σε κατηγορούμενους για ενδοοικογενειακή βία

Την καθιέρωση ηλεκτρονικής επιτήρησης για πρόσωπα στα οποία έχουν...

RPN.GR