spot_img
13.4 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Πατριαρχική Λειτουργία ξανά στο Άγιο Χαράλαμπο στον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας

 

 

 

Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία θα γίνει αύριο, παραμονή της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους. Με τον κ. Βαρθολομαίο θα συλλειτουργήσουν οι μητροπολίτες Χίου και Αδριανουπόλεως.

Τον Φεβρουάριο του 2016, για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και το διωγμό των Ελλήνων από τη χερσόνησο της Ερυθραίας, στον άλλοτε ναό του Αγίου Χαραλάμπους στον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας που σήμερα λειτουργεί ως δημοτικό πολιτιστικό κέντρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε Θεία Λειτουργία. Πέρσι, για τρίτη χρονιά συνεχόμενη χρονιά, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξασφάλισε την άδεια από τις τουρκικές Αρχές για τη θρησκευτική χρήση του ναού, το ίδιο συνέβη και φέτος.

Ο Τσεσμές (Κρήνη για τους Έλληνες) βρίσκεται στη χερσόνησο της Ερυθραίας, περίπου 70 χλμ από τη Σμύρνη, και όπως συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές αύριο αναμένεται να γεμίσει και με προσκυνητές από την Ελλάδα, ιδιαιτέρως από τη Χίο. Ο ιστορικός ναός του Αγίου Χαραλάμπους ήταν άλλοτε το κέντρο της κραταιάς Μητρόπολης Κρήνης.

Αυτή την εβδομάδα

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

ΝΕΑ

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR