spot_img
33.2 C
Rafina
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
spot_img

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Έλληνα Πρέσβη στο Βέλγιο Διονύσιο Καλαμβρέζο

 

 

Γ. Πατούλης: «Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί με συγκεκριμένα βήματα και δράσεις να  ισχυροποιήσει την παρουσία της στην Ευρώπη και να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρέσβη Διονύσιο Καλαμβρέζο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, στο μέλλον της Ευρώπης, στις πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει η Ελληνική Αυτοδιοίκηση με στόχο να ενισχυθεί η προσπάθεια διεύρυνσης των σχέσεων και των συνεργασιών των αυτοδιοικητικών αρχών σε επίπεδο Ε.Ε., καθώς και στη δυνατότητα αξιοποίησης της ελληνικής ομογένειας στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. 

Ο Πρέσβης κ. Καλαμβρέζος αφού συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Αττικής για την ανάδειξή του ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών και  Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για την περίοδο 2020-2025, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ιδέας και θα αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ανάσχεσης της φυγής των νέων Ελλήνων επιστημόνων από την χώρα, ενώ διερευνήθηκαν και οι δυνατότητες ενίσχυσης των οικονομικών συνεργασιών με το Βέλγιο.

Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον Έλληνα Πρέσβη και για το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής να καθιερωθεί διεθνώς το Brand name της Αττικής, η οποία μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως είναι η υγεία και ευεξία, ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός της.

Τη συνάντηση απασχόλησαν και ζητήματα που σχετίζονται με τα ελληνικά σχολεία που λειτουργούν στο Βέλγιο, ενώ έγινε αναφορά και στη δημιουργία τμημάτων Ελληνικής γλώσσας σε βελγικά σχολεία.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε:

«Με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Καλαμβρέζο είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για διάφορα ζητήματα και συμφωνήσαμε στη χρησιμότητα δρομολόγησης μίας συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως είναι ο πολιτισμός και ο τουρισμός. Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας με δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την αναπτυξιακή της επανεκκίνηση.

Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την Επιτροπή Περιφερειών μπορεί με συγκεκριμένα βήματα και δράσεις να  ισχυροποιήσει την παρουσία μας στην Ευρώπη. Προσωπικά μέσα από τις  τιμητικές  θέσεις  του Αντιπροέδρου, αλλά και του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, θα εργαστώ συστηματικά για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής  και συνολικά της χώρας μας  με δράσεις και πρωτοβουλίες που μόνο στόχο θα έχουν την αναπτυξιακή της επανεκκίνηση».

Αυτή την εβδομάδα

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το...

ΝΕΑ

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

RPN.GR