spot_img
33.6 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
spot_img

Υπεγράφη η ΚΥΑ για το νέο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 ανέργους

 

 

 

Ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον αναμορφωμένο κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Ο βασικός σκοπός του νέου Προγράμματος 8μηνης διάρκειας, είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το Πρόγραμμα, συνολικής δαπάνης 277 εκατ. ευρώ περίπου, θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και παράλληλα με την απασχόληση που θα προσφέρει, θα παρέχει υποχρεωτική κατάρτιση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων στους ωφελούμενους ως σημαντικό εφόδιο για την περαιτέρω εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:

«Υπογράφουμε σήμερα το νέο και αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα 36.500 θέσεων εστιάζοντας, πλέον, στους άνεργους συνανθρώπους μας με μεγάλες αδυναμίες εύρεσης εργασίας, τους οποίους και ενισχύουμε με νέες δεξιότητες ώστε να αναζητήσουν με καλύτερες αξιώσεις σταθερές θέσεις εργασίας, μετά το πέρας του προγράμματος.

Στοχεύουμε με υπεύθυνο και οργανωμένο σχέδιο και κυρίως αποτελεσματικές δράσεις, στην ουσιαστική ενίσχυση της απασχόλησης ενώ η βελτίωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και η αναβάθμιση και των υπόλοιπων ενεργητικών προγραμμάτων μείωσης της ανεργίας αποτελεί την αιχμή της πολιτικής μας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κΤάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σχετικά:

«Το νέο βελτιωμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα συμβάλλει πολύ θετικά στην παροχή υπηρεσιών από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες.

Με το Πρόγραμμα αυτό βρίσκουν θέσεις εργασίας πάνω από 36.000 άνεργοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ταυτόχρονα με την εργασία τους παίρνουν σύγχρονη και ουσιαστική κατάρτιση σε μια σειρά τομείς, πιστοποιείται η ικανότητα και τα εφόδια που αποκτούν στη διάρκεια του επαγγελματικού βίου τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποκτούν έτσι τη δυνατότητα να ενταχθούν στη συνέχεια κανονικά στην αγορά εργασίας. Πρόκειται επομένως για ένα Πρόγραμμα που προσφέρει δουλειά και προοπτική σε ανέργους συμπολίτες μας και ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους Δήμους και στις Περιφέρειες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Αυτή την εβδομάδα

Δημογραφικό καμπανάκι: Σχεδόν οι μισές γεννήσεις χάθηκαν μέσα σε μία εικοσαετία

Από τις 117.600 γεννήσεις ετησίως την περίοδο 2008-2009, η...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Δήμος Παλλήνης: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών...

Στιγμές τρόμου για ανήλικη σε Εμπορικό Κέντρο – Έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού στις τουαλέτες

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία 14χρονη λίγο μετά τις 11...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

ΝΕΑ

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

Καστοριά: Στη ΜΕΘ τετράχρονος μετά από πτώση σε πισίνα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική Οδό

Αττική Οδός: Κλειστός τη νύχτα ο κόμβος Μεταμόρφωσης προς...

Η Τριγλία Ραφήνας ανανέωσε με τον Άντυ Σένε

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας ανακοινώνει με μεγάλη...

RPN.GR